Jag har bokstavligt talat växt flera centimeter de senaste dagarna. Jag har tappat bort mig från en välmarkerad led och vandrat genom halv storm men alltid hittat lösningar. Gått tillbaka till senaste säkra punkten på leden, frågat om hjälp längs med vägen och alltid kommit fram helskinnad. Ävrn om jag bokstavligt stupat i säng av trötthet så är det en känsla av trygghet som växer sig starkare för varje dag på leden. Jag vågar lita på min kunskap och erfarenhet, jag är självständig och klarar vad jag behöver klara. När det verkligen gäller är jag både beslutsam och envis.

Idag var St Olavskällan tömd på vatten. Just that kind of day.

Aldrig är man så törstig som när det inte finns något vatten. Jag var trött i morse. Så in i bövelen trött vilket gjorde att jag gjorde misstagens misstag och glömde att fylla på både vattenflaska och vattenblåsan innan jag gick. Hade gått ungefär fyra kilometer när jag insåg problemet med att inte ha något att dricka, att göra kaffe utav eller laga mat med. Först hittade jag en toalett vid pastorsexpeditionen utanför en liten kyrka som var stängd, sen hittade jag en vattenslang utan handtag och efter det en bäck med högst tveksamt innehåll. Räddningen blev att knacka dörr. När jag satte mig ned med kartboken så insåg jag snart att det inte skulle komma mataffärer eller bensinmackar förrän i dagens slutdestination Nälden, ungefär 20 kilometer bort.

Idag har jag nött kilometer efter kilometer längs med asfalterad bilväg. Det gör lite extra ont i fötterna och jag har svårt att bestämma mig om det beror på det hårda underlaget eller de nya kängorna. Ta i trä – men jag har varit lyckligt förskonad från allt vad blåsor och skavsår heter. Jag är ganska stel i ben, fötter och axlar men tar alltid hand om kroppen när jag kommer fram om dagarna. Fotmassage med massor med lavendelkräm är bästa medicinen efter en lång, varm dusch. Men jag börjar känna mig trött och sliten på morgnarna så nu är en hel vilodag inbokad i Åre. Jag ser så mycket fram emot att sova ut och vila kroppen. Även om kroppen är stark så är huvudet och musklerna ganska trötat. Alla nya omgivningar och äventyr kräver pannben och att vara på alerten ständigt.

Roligaste skylten de senaste veckorna. Trollsåsen. Troll-såsen. Jag fnissade för mug själv i kilometer efterråt och funderade på bakgrunden.

Jag vill passa på att igen säga tack, tack, tack till alla människor längs med vägen som visar så mycket värme, kärlek och öppna hjärtan längs med vägen. Jag känner mig verkligen som en del av en stor familj. Gunnar som stannade med bilen för att säga hej, Allan och Helene som vi bor med ikväll som vi skrattar så mycket tillsammans med och som vi ska spendera en del av dagen med imorgon vid Älgriket med hällristningar, Putte och Nicki som visat oss runt sitt stora hus och Cari som bokstavligen räddade dagen genom att ge mig rent dricksvatten. Tack alla för den del av pusslet ni bidrar med. Ovärderlig del av vägen.

Dagens pryl. Vattenblåsan håller två liter vatten och kan monteras på insidan av ryggsäcken med en liten slang som sticker ut på framsidan. Tack vare den kommer jag lätt åt vatten och kan dricka lite då och då.

Dagens insikt. Enkelhet. Det är de badala sakerna som är de verkligt avgörande. Mat, vatten, tak över huvudet. Medmänsklighet. Det enkla är det stora. Det enkla är det viktiga och mest avgörande.

Författare Angeliqa

1 Kommentar

  1. Så kul att följa dig. Känner igen mig i upplevelser och tankar ibland. Putte och Nicki som i familjen Eby? Underbara människor om det är dem. Har för mig de flyttade till Näldentrakten efter Abisko.

Kommentera

Spara