Äntligen på fötter igen. Att vila gjorde att kroppen har läkt och blivit starkare, förhoppningsvis är förkylningen helt borta nu men vi har bestämt oss för ännu en vilodag i Åre för att verkligen ge kroppen chans att återhämta sig ordentligt. Inga kompromisser med hälsan. Vi är inte här för att ta kål på oss själva. Vandringen mot Åre startade tungt, det var tunga ben och mycket pannben innan jag kom in i någon slags monotont malande som bara fortsatte och fortsatte. Jag startade morgonen tillsammans med Leanne och Gunilla men ganska snart skiljdes vi åt. Leanne tog bussen mot Åre för att inte utmana den skadade hälsenan för mycket och jag vandrade vidare i sakta mak.

Ristafallet

Här vid Ristafallet hade jag kunnat stanna hela dagen. Solen fick vattnet att lysa vitt och jag faschinerades över de enorma mängderna vatten som oförlåtande och kraftfullt letade sig ned för fallet.

 Instameet i Undersåker

Min jakt på morgonkaffe tar mig till de mest oväntade plstserna och inspirerande mötena. Här på en veranda i Undersåker hittade jag en utav initiativtagarna till friluftsprojektet Tillsammans som möjliggör för ungdomar att upptäcka friluftsliv oavsett socioekonomisk och kulturell bakgrund.

Föränderligt landskap

Nu vandrar jag genom ett föränderligt landskap. Fjälltopparna som jag bara kunde skymta vid horisonten dagar sedan ör nu nära. Från lantbruks- och skogsmiljö till fjäll. Att gå in mit Åredalen idag var mäktigt. Bergstopparna tornade upp sig med dimhöljda bergssidor och i skiktade lager mot den regnfuktiga horisonten. Som en scen ur Sagan om ringen – men med lite mer asfalt. Jag älskar det faktum att hösten verkligen kommit över oss nu. Det är krispikt klar och kall luft ute och träden växlar förg. När vi startade var det sommar och nu, bara veckor senare, har vi helt andra förutsättningar.

Vandrar genom lera och vattenpölar idag. Marken är ordentligt våt efter gårdagens hällregn och  jag roar mig med att leta spår. Har hört om älg, lodjur och björn som rör sig här i trakterna. Kanske skulle jag ha turen att komma närmare vildmarkens inneboende vilddjur? Hittade mountainbike och häst.

Träningsglädje i Åre

Sara driver bloggen Träningsglädje som är en av mina absoluta favoritbloggar. Det är en plats att hämta energi, inspiration och glädje från. Följ om du inte redan gör det! I Åre mötte jag upp Leanne på stationen och sedan begav vi oss genom staden till dagens Trailangel Sara Rönne där vi välkomnades med uppvärmd bastu, små spakit med väldoftande ansikts- och kroppsrengöring som väntade på en liten handduk på sängarna och middag med ugnsbakad lax, potatisklyftor och fetaost. Till efterrätt åt vi Åretillverkade chokladbollar som fullkomligt smälte i munnen och drack hinkvis med te. Vi skrattade oss dubbelvikta och stannade uppe på tok för sent när vi pratade om allt tänkbart och otänkbart.

Dagens insikt. Förändring. Första veckan på leden var för kroppen. En fysisk transformering. Andra veckan var mycket pannben. En inre transgormering och utmaning. Det har varit tuffa vandringsdagar med vetskapen om alla kilometrar och mil som jag tagit mig fram över bara är en liten del av färden. Har gått långt men har längre kvar. Landskapet förändras. Vädret förändras. Förutsättningarna förändras. Varje dag här på leden möter jag situationer jag inte kunnat förutse eller räkna med på förhand. Det enda jag kan göra är att förhålla mig till den föränderliga värld jag rör mig i. Möta en dag i taget på kroppen och naturens villkor.

Författare Angeliqa

2 Kommentarer

  1. Pingback: Guide: 6 Bästa Halvdagsturerna i Åre - Vandringsbloggen

Kommentera

Spara