Vilodag och måndag. Åre är den sista större staden vi passerar på länge så under vilodagen har vi sett till att göra praktiska ärenden och fylla på med energi. Idag får du upptäcka underbara Åres pärlor tillsammans med mig.

Började morgonen med inspirationsmöte med Sara och Helena. Åre är sporten och äventyrens stad. Det är helt naturligt att gå runt i friluftskläder mitt på stan, möta personer med mountainbikes, vandringsryggsäckar eller trailrunningutrustning. Vi checkade in oss på Holiday Club och fortsatte direkt ut på stan för att få alla storstadsärenden uträttade. Leanne gick till doktorn direkt efter frukosten och kom tillbaka tre-fyra timmar senare med en välfylld apotekspåse. Nu ska den inflammerade hälsenan få sig en rejäl omgång medikament.

Väldigt spontant trillade jag in på Swedish Match bredvid Ica. Där träffade jag snusexperten Johan och provade att göra en förpackning snus. Hela grejen var att själv smaksätta snuset och efter att ha luktat på alla essenser så blev det ett viol-salvia-snus som jag skickar hem på posten för att överraska Joel.

På posten hämtade jag ut matpaket som jag förberedde innan vi åkte för att vi ska ha mat på vägen under de dagar när det blir långt mellan affärerna. Sedan fyller jag på packningen med varma långkalsonger och mer fottejp. Till min stora överraskning och glädje såg ett av mina paket annorlunda ut nu jämfört med när jag skickade det. På lådan satt kartblad över leden och på baksidan av kartongen en handskriven hälsning med önskan om fortsatt god tur och fint väder över fjällen. Lisa på posten följer äventyren här på bloggen och ville peppa – TACK för det =)

Sedan sprang jag förbi produkter från Free Spirit Shaking Soul och köpte ett tufft litet örhänge som får vara lyckoamuletten för den här resan.

Dagens lyxigaste möte blev med frisören Caroline på Care of you som hade en lu8cka bland dagens bokningar och passade på att göra flätor i mitt hår. Hon håller till uppe på vinden av ett litet bergbanehus som ser ut att vara hämtat från Hans och Greta. I hörnet på salongen står gamla träskidor och frisörstolen har daöamålningar med kurbits. Först fick jag sitta i en massagestol och få håret tvättat. Det behövdes tre omgångar shampoo och mycket kärlek innan mina nästan dreadsliknande hårtoppar kunde flätas i tuffa utbakade flätor dom håller håret på plats. Det här blev en riktigt välbehövlig omstart – att vara fin i håret betyder mycket för välbefinnandet.

Lokalproducerad Finchoklad. Gott för kropp och själ.

Vi åt en sen lunch på creperiet och satt länge i solen och  njöt av kännslan av att sitta ned, landa och att bara ha strosat runt utan ryggsäckar en hel dag. Välbehövlig återhämtning.

Idag bor vi överväldigande lyxigt på finhotell. Vi går runt i de långa korridorerna i badrock och vita mjuka frottétofflor. På kvällen satt vi ute på balkongen och spanade efter norrsken på natthimlen och på eftermiddagen spenderade vi flera timmar i hotellets Sauna World, ett pool- och bastuområde med finsk bastu, mintdoftande bastu, isbastu (!), ångbastu och torrbastu. Vi gick från bastu till bastu. Mesta upplevelsen var en bastu som hade grönt ljus, doftade mint och spelade lugn musik. Isbastun var som en stor frys att kliva in i, jag klarade inte mer än att gå in och ut i kylan – så inget långbastande. Utanför fanns pooler en varm och en iskall. Jag är för mycket badkruka för att hantera usbadande men jag (mina trötta vandrarvader) uppskattade verkligen kneipbadet, där man vadar i en cirkel runt runt och där ena halvan av poolen är iskall och andra halvan ganska kall. Satte igång blodcirkulationen.

Mest oväntat i SPA-området var en hink fastmonterad i taket som kunde vältas med hjälp av ett snöre och resultatet att snördragaren får en hink kallvatten över sig. Kvällen avslutade vi tillsammans med fina Louise och Martin som lagade älgburgare, potatismos och rårörda lingon till oss. Vi diskuterade höstens kommande nummer av Urstig och kommande äventyr. Nu är jag både laddad och taggad för att börja vandra igen efter en dag i storstaden. Nu går vi över gränsen mot Norge om några dagar och kommer röra oss i mer vildmark än tidigare. Dagens insikt: Vila is the shit. Kroppen läker. Tröttheten försvinner. Humöret ökar.

Författare Angeliqa

2 Kommentarer

Kommentera

Spara