Efter att ha vandrat själv om dagarna i en dryg vecka är vi nu båda tillbaks på leden. Idag är det mindre än 220 kilometer kvar vilket gör att vi med råge kommit halvvägs. Det känndes så bra att komma iväg ut på leden nu efter att först ha läkt ut en rejäl förkylning på Hållandsgården och sen kunnat fylla på med energi från underbara vänner och möten i Åre. Själ, kropp och hjärta mår bra nu.

Vi hittade den lokala Into-the-Wild-bussen på ett bussgarage längs med vägen. Om två nätter sover vi i Skalstugan innan det är dags att passera gränsen mot Norge.

Duveds Kyrka

I Duved gick jag in i kyrkan och tände ett ljus och stämplade pilgrimspasset. Jag tänder gärna ett ljus där det finns möjlighet, det känns fridfullt att veta att det står där och brinner en stund.

Övade hikefulness längs med vägkanten.

Vandringsdagen idag handlade till stor del om att nöta asfalt. Mesta upplevelsen blev att passera vägområdwt där en ny väg blev till. Rykande kornig asfalt på ena sidan och tillplattad grusväg på andra sidan. Första gången jag sett hur en asfaltsväg föds och förändrar ett landskap.

Tännforsen

Efter nästan 20 kilometers vandring kom vi fram till Tännforsen Turiststation och checkade in i en röd stuga med vita knutar. Gladaste överraskningen blev att komma fram till ett kylskåp fullsmockat med alla tänkbara produkter att laga frukost utav. Mjölk, flingor, ägg, tomater, nybakat surdegsbröd, apelsinjuice, bacon, yoghurt och inte minst finkaffe. Vi har det bra här och brassar elementen på högsta varvtal för att torka kläder. Kvällens promenad gick ned till det mäktiga vattenfallet.

Dagens insikt. Det är lätt hänt att börja förbanna asfalten eller vikten i ryggsäcken och tappa fokuset från upplevelsen i att vara i den här naturen. Jag påminner mig själv om att att vara tacksam för allt det som fört mig hit. Handlar om att acceptera att just nu ser vägen ut såhär. Imorgon ser den annorlunda ut. Utan asfaltsvägen hade jag aldrig fått uppleva det magnifika vattenfallet – och lite så är det i övrigt i livet. Det är liksom bara att knata vidare på vägen genom sol och regn, uppförsbackar och nedförsbackar. Rätt vad det är kommer den där regnbågen, utsikten över en daggvåt äng eller en solvarm sten att sitta på.

Författare Angeliqa

3 Kommentarer

  1. Såååå roligt att följa er vandring . Särskilt eftersom ni går i mina fotspår 😉 nä det ör inte riktigt sant . Men förta veckan hade vi vår husvagn på campingen nedanför Duveds kyrka och var med bilen och tittade på båda de fantastiska vattenfallen Ristafallet och Tännforsen 🙂
    Vi klättrade också uppför hela Åreskutan 😀 och vandrade en det turer.
    Ha det fortsatt bra på er vandring ska bli så kul att fortsätta följa er !
    Med vänlig hälsning ulla

  2. Verkar inte vara så mycket höstfärger i naturen ännu. Eller?

  3. Pingback: Guide: 6 Bästa Halvdagsturerna i Åre - Vandringsbloggen

Kommentera

Spara