Idag vaknade vi upp hemma i Ranias hus med utsikt över Kvällsjön. När morgonljuset föll in genom fönstren kunde vi se det lilla trädgårdslandet, de böljande omgivningarna och sluttningen ned mot sjön. Efter ett gäng rostmackor och kokkaffe serverat svart som natten en månfri natt packade vi ihop alla packpåsar, sovsäckar och matpaket som vi spridit ut i ren förtjusning av att komma fram. Vi lämnade säkert fyra kilo mat i vanen Walter som kommer imorgon kväll för att hämta Rania. Tack vare det kunde vi spara massor med vikt och bara bäta med mat vi äter precis nu. Tjitjing.

Avfärd från Ranias hus. Tre muskutörer på nya äventyr.

Här är Ranias hemmatrakter. Idag har vi till stor del följt grusvägar och hon har pekat ut olika sorters blommor och ätliga växter längs med vägen. Jag har verkligen blivit inspirerad att göra mer utav vad naturen har att ge. Jag vill göra saft och sylt och experimentera med de blommor, rötter och bär som går att hitta.

Dagen idag har handlat mycket om fysiska bestyr. Packa om ryggsäckar, elaborera med olika inställningar på ryggsäcken för att se hur kroppen reagerar på hur hårt höftbältet är åtspänt eller lutningen på axelremmarna. Dessutom har vi pressat ner en väldigt voluminös ryggsäck på tvären i en av ryggsäckarna. Ett väldigt bra sätt att spara plats. Framför allt har vi tejpat. Tår. Hälar. Trampdynor. Såhär andra dagen var det inte bara trögstartat med att väcka musklerna i kroppen efter första dagens vandrig, det är också nu blåsor, skav och tryck under fötterna börjat visa sig. Vi förebygger med tejp och lindrar så gott det går på olika vis.

Till lunch åt vi ravioli och drack pås-cappuchino nere vid ett litet skogsbad. Sedan gick vi vidare. Klockan 14.00 hade vi inte kommit en mil ens. Så vi tog våra halvtrötta kroppar och parkerade ute på en stenhäll med ännu en fin utsikt över sjön. Vi kom överrens om att fem minuters rast vore mer än lagom eftersom vi nyligen åt sen lunch. Sedan lade vi oss ned på klippan och stretchade ut benen och höftböjarna. Jag somnade och vaknade 45 minuter senare av mina egna snarkningar. Veckans förberedelser och förväntan har tagit ut sin rätt.

Planen på morgonen var att vi skulle till Stöde Camping och slå upp våra tält för första gången. Men av ren intuition svängde vi av vägen vud Gålviken där en blygsam liten pilgrimsskylt pekade in på grusvägen. Där kom vi snart fram till det mest pittoreska hus som går att tänia sig. Rött hus med vita knutar, snickarglädje och punchveranda. Här bjöds vi in att bo i en liten trästuga i gammaldags genuin stil. Finns ingen detalj som inte är genomtänkt här. På kvällen drack vi kaffe och fikade med värdsparet och de båda andra pilgrimerna Ragnhild och Lisbeth som vi träffade på redan under gårdagen.

I solens sista gyllene strålar hade vi ”kvällsduchen” och efter en ohyggligt snabb visit i kallvattnet för min del och en simtur för Rania och Leanne, värmde vi sedan upp oss i bastun. Bastun gjorde verkligen underverk för trötta fötter och onda muskler. Efter tvagningsrutinen kom vi ut stärkta och piggare.

Dagens Lärdommar. Idag har vi lärt oss viktiga saker som att lyssna på kroppens viskningar, att inte pusha på för hårt när kroppen uppenbarligen behöver vila och ompyssling. Vi har pratat mycket om att vi vill ha högt i tak mellan oss och att vi alltid anpassar vandringstempo och längd efter den som är tröttast. Vi är ju inte här för att ta kål på oss utan vägen och vandringen måste få ta den tid den tar. Speciellt så här första dagarna är det viktigt att vara snäll mot kroppen. Det tar tid för kroppen att justera till långvandring och de dagliga fysiska utmaningarna. Har också lärt mig att acceptera att planer ändras och att vi behöver följa intuitionen nu. Excellarket vi skrivit ut och plastat in säger en annan slutdestination och annan ackomodering än vad vi har idag. Men vi är alla glada över det fantastiskt mysiga ställe vi hamnat på ikväll så att lämna det hade bara varit själadödande.

Dagens friluftsprodukt: Bästa nytta idag var pannlampan från Silva och sandalskorna från Salomon som räddade turen från bastun när det hunnit bli bäcksvart. Livsviktigt idag var tejpen från Skadebutiken. Vi har redan tejpat upp en halv rulle. Vid slutet av dessa 30 dagar kommer vi troligtbis ha elefanthud under fötterna.

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara