Tystnad. Idag har vi vandrat många, många timmar i tystnad. Låtit steg efter steg rytmiskt trumma mot marken. Det har inte funnits några distraktioner idag. Rak grusväg genom ett landskap som börjar skifta lätt i hösttoner. Vi passerar krokiga, korta björkar och mossiga myrar med fjälltoppar i bakgrunden.

Hela förmiddagen hölls vi sällskap av regnbågen bakom trädtopparna. Känndes fint att hon skymtade där bakom med sin närvaro. När vi gick i ett parti med skog på båda sidor kom en stor älgtjur springande över vägen. Jag har aldrig sett någon älg tidigare och har inte riktigt förstått hur enorma de faktiskt är. Skogens Konung har sitt namn av en anledning.

Finte i skogen som avrundning på sjuttioelftionde förpackningen frystorkat.

Idag är jag stark som en oxe, oslagbar och upp över öronen beslutsam. Det känns bra att vara utomhus hela dagarna, klara motgångarna, navigera, kånka packningen som är proppfull med all mat vi behöver för att klara de kommande fyra dagarna i otillgänglig mark utan butiker eller någonstans att köpa mat. Idag finns det inget jag inte skulle klara. Och imorgon går jag de 35 kilometerna till Sul och korsar Norska gränsen. Nu har jag snart vandrat genom hela Sverige. Game on Norge!!

Idag slet vindarna i oss. Hade varit perfekta klädtorkardagen för blöta sockor utanpå ryggsäcken. Bästa kulturminnena från dagen kommer från stenvalvsbroarna. Gamla stenbroar som tidigare varit viktiga punkter för färden mot Norge.

Medstugan Mejeri

Idag bor vi på Mejeriet i Medstugan. Det är en byggnad som varit mejeri under åren 1908-1946 och som byggdes om till vandrarhem för 20 år sedan. Gården har använts för att utveckla och utbilda bönder i att bedriva jordbruk och det finns ännu idag en välbesökt jaktstuga.

Jag har en förkärlek till möbler från 40- och 50-talet och valde direkt rummet med en skrivmaskin på ett litet bord och gamla böcker uporadade.

Ute på gården finns en stor snäll hund, en kanin och en hel drös med kor. Nu på kvällen gick vi ut och kliade korna bakom öronen. De är nästan som stora, lugna hundar.

Dagens insikt. Tystnad. Det är viktigt att påminna sig om att välkomna stillheten och omfamna tystnaden. Våga bara vara just där utan att dömma eller värdera. Se vad som kommer av tystheten. Låt något annat få ta plats och var en del av en större helhet.

Författare Angeliqa

2 Kommentarer

  1. Den här vägen råkade jag hamna på under en vandring i somras och jag måste erkänna att vi inte hanterade den med samma jämnmod som du. Två mil av lastbilar, fortkörande norrmän och vägdamm – och sedan råkade vi slå upp vårt tält 20 meter från uppsamlingsplatsen för älgar som skjutits av jaktlaget på Medstugan och fick stå ut med en helikopter som levererade älglik i skytteltrafik hela kvällen. Fast det var ju fint också.

    • Haha, ja alltså vägarbeten är ju inte världsomvälvande att gå bredvid precis. Men det gick ju inte att tappa bort sig iallafall och det går ju inte att göra så mycket annat än gilla läget. Tack och lov slapp vi se älglik och helikoptern körde bara två varv så fick sömn iallafall. Men omgivningarna där i trakterna tyckte jag mycket om. Minns att jag längtat efter att se fjäll i flera veckor och där plötsligt efter Åre så hnde det =)

Kommentera

Spara