Idag strejkade min starka kropp. Sådär som sista dagarna innan en lång semester, när det känns som om varje minut är en timme men på ett positivt sätt. Jag drar ut allt jag kan på tiden här. Vill vara kvar, hålla kvar i allt det fina och positiva som kommer med att vandra länge och hela dagarna. Tänker tillbaks på de många glädjefulla möten vi haft. Jag har stannat var tionde meter och plockat blåbär tills fingrarna var blåröda av saft. Stått på skogsstigarna och njutit av att känna solstrålarna mot ansiktet. Hört det sprakande ljudet från elledningarna och funderat på hur världen skulle se ut idag om vi kopplade bort all el.

lrm_export_20160916_070128

Dagen började med frukost i en gammal lada för kor. Jäktat värdpar förberedde för gårdens huvudgäster och levebröd – en busslast med pansjonister och konferensgäster och jag försökte snabbt komma ut på leden igen för att komma tillbaka i den lugna och fridfulla vandrarlunken. Leanne fick skjuts av värdparet till kvällens boende i Folden och jag knallade iväg längs med vägarna till fots med ryggsäcksmonstret.

Längs med vägen hittade hag en bländande vit träkyrka. Tyvärr låst.

Säkert sätt att hålla pilgrimmer borta från ägorna.

Dagens selfie. Idag bestämde jag mig för att äta lunchen högst upp i ett älgtorn med utsikt över halva Norge. Halvvägs upp med primuskök, frystorkad mat och vatten insåg jag att stegen var näst intill förnultnad och att ett oväntat fall meterna ner skulle kunna vara förödande eftersom jag var själv i ett område med högst tveksam mobilteckning. Istället satte jag mig nedanför tornet, kokade upp vatten och råkade spilla ut alltsammans med en lite för häftig rörelse i kombination med ett instabilt köksbygge på den minsta sortens gasburk. Till lunch blev det till slut bröd med mjukost och 200 gram choklad. Jag är inte den som är den.

Sista biten innan Folden.

Jag välkomnades till Folden av Bernt och Leanne höstig soppa till kvällsmat. Sedan tog vi bilen och åkte på ÄLGSAFARI. Vi åkte runt på snirkliga skogsväga, förbi dimhöljda betesmarker och sjöar medan mörkret föll allt mer utanför bilfönstret. Bernt saktade ned så vi kunde spana mot trädkanterna efter de ståtliga djuren. Jag fick vid ett tillfälle för mig att det skulle kunna finnas björn också men det är statistiskt större chans att träffa Darth Wader eller Brad Pitt i skogen. Ovanför horisonten lyste en orange fullmåne och lyste upp landskapet. Allt som allt fick vi se fyra älgar. Två betade långt nere på en äng och en annan låg och vilade uppepå en kulle. Det här blev ett oväntat men väldigt trevligt avslut på kvällen.

Dagens insikt: Relationer. Mötet mellan människor. Det handlar inte om ord. Det handlar om känslan du lämnar efter dig.

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara