Nu börjar kroppen vänja sig vid vandrande. Andra dagen på vandringen var riktigt tuff fysiskt men sedan dess känner jag att kroppen börjar bli starkare och piggare. Vi dricker kaffe. Masserar fötter. Kolhydratladdar med jämna mellanrum och stretchar varje kväll. Och framför allt går vi tills kroppen är färdig för dagen utan att pressa oss för hårt eftersom vi har många dagar kvar och inte vill kompromissa med varken hälsa, välbefinnande eller upplevelsen här längs med leden. Det betyder att vi totalt spräckt tidsplanen. Jag har inga blåsor eller skavsår och det tackar jag alla högre makter i alla religioner och trossamfund för.

FB_IMG_1471896873795

Började dagen i tält och under morgonen blev det klädtvätt och ryggsäckspackning.

Här är Långhuset där filmen Miraklet i Viskan spelades in med Rolf Lassgård i huvudrollen. Leanne kände sig som hemma direkt när vi kom dit för huset hade skyltar med engelska gatunamn och en stor skylt med texten ”Underground”.

Aaand we walking in fields of gold.

Sveriges Mittpunkt

Idag var vi en knapp halvmil från Sveriges Mittpunkt. Om det inte hade varit en ren uppförsbacke och en mils omväg så vore det en fin utflyktspunkt. Dagens höjdpunkt blev Torpshammar. Där hittade vi en liten Coop-butik där vi passade på att köpa mat vi längtat efter längs med leden. Grönsaker. Kanelbullar. Smågodis. Vi drömmer om mat, tittar på retrobilar, inspireras till drömboenden bland husen vi passerar. Mitt emot matbutiken låg en Diner med klassisk inredning från 50-talet, röda och vita stolar, miniatyrbilar och Coca Cola affisher. Där stannade vi till på dagens bästa kaffe.

Dagen fortsatte med praktiska bestyr. Nu börjar det krypa ut lik ur garderoben. Leannes ryggsäck har en bärande rem som lossnat och jag har en hälkappa på ena kängan som brustit. Jag är oroad för att inte kunna få ned foten alls i kängan inom några dagar. Leannes tröja börjar nötas av slitaget och friktionen tack vare den fullpackade ryggsäcken. Eftersom vi nu bär med mycket mat igen känner jag att knäna får stor belastning och de gör lite ont. Därför har vi fokus på att äta upp tunga förpackningar och så snart jag hittar ett postkontor kommer jag skicka hem utrustning som visat sig överflödig.

Insikter. Dagen idag har handlat om tystnad. Vi har vandrat långa sträckor i tystnad och vi njuter av de varierande landskap vi vandrar igenom. De senaste dagarna har vi haft så många otroliga möten och intressanta samtal. Idag var dagen att reflektera över dem och landa.

Dagens pryl. Idag räddades jag av powerbanken för att kunna ladda mobilen i benfickan inder vandringen. Tack vare den kunde jag ringa in till en viktig telefonkonferens medan vi vandrade.

Författare Angeliqa

1 Kommentar

  1. Margareta Wänglund Svara

    Idag vaknar ni till en sol som lyser igenom morgon dimman. Hoppfullt inför dagens vandring. Ett litet vandrings tips; när ni gått igeom området med får på höger sida kommer ni ned till fårbonden Magnussons hus. Om ni tar vänster vid lagårn så har ni en fin rastplats med bord ca 200 m bort , det finns även ett dass . Badplatsen kallas Näset med utsikt över Ljungan. Ljungan bjuder på bra med vatten. Önskar er en skön o njutningsfull vandrings dag

Kommentera

Spara