Möte med trailhjälte. Möte med Norrsken. Närvaro i vandrandet.

FB_IMG_1471983991704

Leanne gjorde traditionell Engelsk frukost på morgonen idag. Scrambled eggs på bröd.

Efter frukosten tog vi allt pick och pack och gick till ICA för att göra postärenden. Det tog bara en timme. Fränsta är sista orten på länge som kan ta emot postpaket och eftersom knän och ryggar börjat säga ifrån ville jag banta packningen så mycket som möjligt. Jag skickade en låda med grejjer hem och en låda med mat till ett kommande övernattningsställe. Totalt blev det en ryggsäck som lättade nästan 3,5 kilo och det är med råge det bästa beslutet vi tagit för att spara in på möda. Det var enkelt att plocka ut utrustning att sända hem eftersom innehållet i ryggsäcken redan var noga övervägt. Till slut skickade jag hem läsplattan, rengöring till kameran och ett minigrenuttag. Desto svårare var att beräkna maten. Vi hade gått runt med över 7 kilo mat och vi lyckades banta ned vikten rejält. Vi har ätit upp mycket av de mjuka konserverna till lunch och sedan behöll vi tre mål frystorkat vardera. Jag är jätteglad för all hjälp med paketskickning. Vi belamrade halva mataffären med matpåsar innan vi bestämt vilket som faktiskt skulle skickas. Och vi var där en hel timme. Det är priset vi prioriterar bloggning framför logistikplanering på kvällarna.

The road gives you what you need

Jag gillar verkligen ordspråket ”The road gives us what we need. Det har vid flera ställen vidat sig stämma längs med vägen. Precis före lunch idag fick vi en så underbart härligt spontan fråga om vi ville stanna på lunch. Och det ville vi såklart mer än gärna. Vi kom till ett litet vitt hus, med hästar utanför på gården och vi möttes med en stor varm kram. Sara överraskade oss med fisk och potatis – vi som drömt om potatis sista dagarna. Sedan satt vi länge ute i trädgården och pratade om vandring och livet. Medan potatisvattnet kokade fick vi prova avslappningsövningar från Feltenkraispedagogiken. Sara instruerade att göra några rörelser väldigt litet och sakta. Det mest utmanande var att vicka fötterna fram och tillbaka och att inte sträcka ut muskeln längre än den naturligt vill gå.  Vi gick igenom en rad övningar och för första gången fick jag se fysiskt hur det ser ut när en människa slappnar av. Det här satte på många vis agendan får resten av dagen och vandringen vi har framför oss. Efter mötet med Sara som proppat oss fulla med energi gick vi vidare ned mot vikbron och fortsatte till Börgsjö. Idag var också en dag jag håller varmt i hjärtat. I hagen stod jag länge och kelade med höstarna. Höll mina händer mot deras ludna päls. Kännde värmen från de stora kropparna. Och jag har både lett hästarna till beteshagen och borstat dem med en stor rotborste. Finast var att lukta dem bakom öronen. Det är en sötakrig hödoft som hästen har.

Kroppen kändes helt annorlunda efter stoppet idag. Av någon anledning har jag kännt mig splittrad och lite disträ. Det har varit långa dagar med vandring, långa kvällar och nätter med bloggande, planering av dagsetapper och inte minst att komma in i gemensamma rutiner. Nu var första gången som fötterna på riktigt landade i kängorna och axlarna kom ned några centimeter. Och att fortsätta vandringen nu känns som en mer uppfyllande upplevelse.

Ikväll har vi nått fram till Borgsjö och under kvällen kom Norrsken som dansade över himlen. De täckte hela himlen med starkt ljusgröna strimmor och det var som att himlen kom väldigt nära. Kan inte med ord beskriva upplevelsen utav ljusfenomenet på himlen eller den fina signal norrskenet ger som tack för denna dag.

Foto: Rowan Tree Photograhy, Rania Rönntoft

Dagens tankar. Idag kretsar mycket kring tystnad och stillheten. Att vara tyst och lyssna innåt, att vandra i tystnad, att omfamna chansen att ta in nya perspektiv. Att ha tillit och kapacitet. Tacksamhet och förnöjdsamhet. Jag är så tacksam för alla dessa möten. Det betyder verkligen allt. Dagens utepryl. Sovsäckslakan. Perfekt för att sova fräsht inne när man snålar in på kostnaden för lakan och som extra värmande lager i sovsäcken

Författare Angeliqa

1 Kommentar

Kommentera

Spara