Regnet kom fallande som stora blåta krokodiltårar på oss idag. Just nu hänger bokstavligt talat alla kläder vi haft på oss på tork på vandrarhemmet. Antingen blev det blött från utsidan eller insidan.

Den här lilla grottöppningen leder in till en elva meter lång grotta som en gång i tiden har varit bebodd.

 Revsunds Prästgård

 

Dagens fridstad i hällregnet blev Revsunds Prästgård och möte med Ruben och alla husdjur på gården. Tre alpackafår, tre katter, en hamster och ett gäng hönor. Skylten på vägen mot prästgården hälsal pilgrimmer in på gratis kaffe. Vi fick dessutom en rundtur i de stora gästrummen och vi klättrade över stängslet till alpackafåren så att de till slut var så nära att det gick att känna deras andedräkt på handen. Här finns fina boendemöjligheter i Prästgården eller lite enklare för pilgrimmer.

Igår kväll var det tvättdag och det betyder att dagen efter är torkdag. Tyvärr höll inte vädret alls med om det så vi kör favorit i repris imorgon. Finns inget mer hedrande än att vandra kilometer efter kilometer med underbrallorna dinglandes i vinden.

St. Olavskällan bjöd på kallt frisk vatten. Sägnen säger att Olaf stötte sin vandringsstav i marken och så bildades förskvattenhål som släckte törsten på mannarna och dessutom kunde ha helande krafter.

Plockar vildhallon längs med leden.

Hittade klockkompis på ICA. Fick massor med bra tips för framtida leden. Bland annat om en chokladeria Tinas Praliner vi ska passa på att besöka 4 kilometer efter Alsen.

Bara 250 meter från frukosten på Camp Viking stack vi in huvudet på ICA och träffade Therese, Erik och Daniel som förberedde sig för helgens Oktoberfest med traditionsenliga läderhousen, flaggor och prinsesstårta. Bra fikaratio i Gällö.

Camp Viking hade ett långhus vid stranden.

Dagens pryl: Gelinlägg från Skadebutiken. Leanne har utvecklat en rejäl hälseneinflammation som delvis kan ha uppstått på grund utav en ryggsäcksrem som lossnat och snedfördelar vikten på ryggsäcken. Smärtan av att stödja på foten gjorde att vi var framme närmare två på eftermiddagen än elva på förmiddagen till Revundsund. Hälseneinflammation beror ju inte på skav eller friktion så det finns inte så mycket som hjälper i termer av de förebyggande tejpningar vi gjort. Det som blev räddningen var att lägga ett gelark vid bakre och mittendelen av fotsulan för att sträva efter att ha en så upprätt fot som möjligt och en hälsena som jobbar så lite som möjligt.

Dagens insikt. Idag handlar det om prestigelöshet och eftertänksamhet. Vi hade den stora lyxen att kunna skicka våra ryggsäckar med Ruben till boendet i Pilgrimstad. Det gjorde att vi tillsammans kunde slutföra dagens etapp. Det gjorde också att vi i all röra av skadelindring, alpackamys och kafferush glömde ta med så mycket bra att ha saker. När vi kom in i de mörka trollskogarna kom vi på att det skulle bli bäcksvart inom ett antal timmar och att vi inte hade med oss varken första hjälpenkit, kniv eller pannlampa. De absoluta essentialiteterna som alltid, alltid är med vart jag än går. Däremot hade jag stormtändstickor, eldstål och annat smått och gott med i benfickorna. Allt som allt kom vi fram trötta och blöta men glada och stärkta av ett adrenalinrusande äventyr.

Vi försöker möta varje dag där vi är utifrån de förutsättningar vi har.

Författare Angeliqa

1 Kommentar

  1. Du beskriver så fint hur ni vandrar och tänker.
    Tack.

Kommentera

Spara