Dagen med stort D

Idag var en sån där dag som definierar hela livet. Skakar om i grundbalkarna. En dag som alla andra, med frukostkaffe i en stor kopp vid det lilla bordet i köket och en kväll med mörkret som sakta sänker sig över staden. Allt och inget på en och samma gång. Idag är dagen när jag sagt hejdå till min tillsvidareanställning.Till tegelbyggnaden där jag lärt mig så otroligt mycket. Där jag fick erbjudande om fast anställning redan innan jag var klar med min examen. Där jag haft fantastiskt kunniga och kompetenta kollegor som jag arbetat tillsammans med och som generöst delat av sig av sin mångåriga kunskap. Där jag själv varit handledare åt sommarpraktikanter och konsulter. Delat vidare. Sått frön. Idag lämnade jag in passerbrickan till Securitas-vakten efter nästan exakt fem år. Och när jag steg ut på den stora stentrappan till den närmast katedralliknande byggnaden strålade solen starkt genom trädtopparna på andra sidan gatan. Som ett tecken. Att jag är på rätt väg. Det är min tid nu.

lrm_export_20161028_170403

Precis hur detaljerna i min framtid ser ut är väldigt oklart. Men jag ska driva eget företag och det kommer att ha med vandring och friluftsliv att göra, ett liv närmare naturen. Jag ska vara min egen chef. Min. Egen. Chef.

lrm_export_20161028_170243

Jag har också rensat ur ännu mer hemma. Så kanske var det omedvetet just idag som jag cyklade iväg med den där IKEA-kassen till Röda Korset, den som stått i hallen en hel vecka. Just idag var det viktigt att skala bort. Släppa taget. Fysiskt och psykiskt.

lrm_export_20161028_170438
Dagen till ära har jag min mossgröna favorittröja från Houdini. En riktig powertröja.

Och sist men inte minst har jag lagt två paket på posten. Lite höstinspiration till Vandringsbloggen Communitys 1000:e medlem och vinsten till en hundälskande vandrare som behöver upptäcka något nytt i år. Be the change. Så att släppa taget blir dagens tema. Det som är så otroligt skrämmande och otäkt. Det okända. Odefinierade. Men absolut nödvändigt att ta in andra perspektiv. Nu väntar ett nytt kapitel i mitt liv och du får följa med.

Kommentarer

 1. Jenn - forever abroad

  Wow! Vilken känsla 🙂 Och imponerande att höra om! Ska bli spännande att följa dig på den här resan.

  Kram från Helsingfors

 2. Jonna

  Asså gud…ja sitter med tårar här nu haha…alltså..det var så starkt att läsa det du skrev.
  Så jäkla häftigt. MODIGT! Åh….bara vet att det är så rätt. HEJA DIG <3
  Kramar i massor!

 3. Go

  Angeliqa
  Önskar dej lycka till!
  Mitt mål i mitt tidigare yrkesliv: så länge jag utvecklas i jobbet och/eller kan tillföra verksamheten av min kreativitet så stannar jag. Annars är det dags att söka något nytt!
  Ha det gott!

 4. Sofia // Hildas.se

  Vilket underbart inlägg. Och vilket fantastiskt beslut! Det är alltid läskigt att kasta sig ut, men det är först då det händer riktigt spännande grejer som utvecklar en själv. Det är över 6 år sedan jag tog mitt steg, och det är det bästa jag gjort!
  Stort lycka till! Jag är 100% säker på att det här kommer att gå hur bra som helst!
  Kram till dig! <3

 5. Oj oj oj så spännande! Varje gång jag läser något som detta ser jag hur jag själv kanske står där på trappan till mitt jobb för sista gången och kastar mig ut i det okända. (Fast jag gillar verkligen mitt jobb så kanske ändå inte. Vem vet.) Det ska bli så roligt att följa dig framåt! 😀

  1. Det är ju inget självändamål i att göra förändring. Men ibland behöver man prova (och kanske misslyckas) bara för att inte gå hela livet och undra hur det hade kunnat varot om man hade vågat. Omfamna det okända <3 Stort lycka till med allt du har framför dig och TACK för att du är med på min färd 😀

 6. Vilken spännande nyhet! Så glad för din skull och tror det kommer bli något riktigt bra utav det här. Ska bli kul att se vad du hittar på nu! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *