En dag med 15 kilometer fjällvandring, från STF Grövelsjön och vidare över Norska gränsen i riktning mot Sylen, avslutades med bubbel, badtunna och trerättermiddag.

Dagen började med rejäl frukost på Fjällhotellet. I frukostmatsalen fick alla gäster plocka ihop matsäckar till lunch. Jag fyllde en vit papperspåse med ägg, chokladpulver och rågbröd med ost och korv inlindade i smörgåspapper. Sedan hämtade jag termosen som jag lämnat in i receptionen kvällen innan och som nu var påfylld med varmvatten och redo för dagens äventyr.

Frukost på Lövåsgården

Starten från Grövelsjöns Fjällstation

Naturreservar, Grövelsjön

Vi tog bilen ned till Fjällstationen, och det var en så fin morgon att vi var tvungna att tvärnita bilen vid ett litet, litet vattenfall längs med vägen bara för att fånga iskristallerna och forsen på bild.

Vandring Grövelsjön – Sylen

Vandringen började på Trollstigen vid STF Grövelsjön och gick vidare mot Sjöstugan.  Därifrån fortsatte vi på Linnés stig och den västra sidan om Grövelsjön i riktning mot Sylarna. Där passerade vi ganska snart riksgränsen mot Norge.  Gränslinjen är uppmärkt med renstängsel i stål och en solblekt gul skylt berättar att riksgränsen är nådd. Sedan gick vi i passet mellan Sjöhöjden och Salsfjället. Längs med vandringen var det fin utsikt över Grövelsjön på den svenska sidan och efter passet var det vacker utsikt över de norska, kulliga fjälltopparna och det brungröna, karga landskapet.

Annica Mejstedt vandrar i Grövelsjön

Angeliqa Mejstedt vandrar i Grövelsjön

Grövelsjön med en fjällbäck till lunchvy

Här stannade vi och åt matsäcken från hotellet. Det blåste rätt rejält här uppe så vi satte oss i lä nere vid bäcken. Allt som allt blev det nästan 15 kilometer vandring och vi kände oss riktigt trötta när vi kom tillbaka. Då var det så skönt att kunna sitta i en varm badtunna, dricka bubbel och sedan gå vidare till en god serverad middag och fortfarande kunna se solens sista strålar gå ned över myrlandskapet utanför matsalens fönster.

Återhämtning efter en lång dagsvandring

Champange innan badtunnan

Efterrätt på Lövåsgårdens Fjällhotell

Utsikt från Matsalen på Lövåsgårdens Fjällhotell

Och här är en liten film som sammanfattar dagens vandring.

Jag lovar att investera i en bättre kamera snart. Vill så gärna ta med dig direkt ut på fjället, men prova att kisa så går det att få fin fjällfeeling!!

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara