Asköviken är ett naturreservat som ligger ungefär 20 minuters bilfärd från centrala Västerås, inte långt från Tidö Slott. Naturreservatet  har gott om trevliga etapper att vandra och det finns möjlighet både till längre och kortare turer beroende på dagsform. Läs mer om Asköviken-Tidö Naturreservat och hitta karta här.

Turförslag: Dagsutflykt till Asköviken Naturreservat

Den här dagen gick vandringsturen från naturskolan vid Askö, över Rastisängen vidare till Fågeltornet och sedan tillbaks över kohagarna till utgångspunkten. Med lunchpaus i naturen blev det en trevlig tur som tog ungefär två timmar. Jag rekommenderar ordentliga skodon till dig som besöker naturreservatet. Dels på grund av att det finns mycket sankmark i området och dels för att det fullkomligt kryllar av ormar när våren kommer.

Infromationstavla-askoviken-naturreservat

Linnea Aanes och Johan Hedin Asköviken

spang-vandrare-askoviken

utsikt-fageltornet

utsikt-sumpmarken

Fågellivet studeras från Fågeltornet

Fågeltornet är en av de naturliga samlingspunkterna för de många fågelintresserade som besöker Asköviken.  Tornet är också ett trevligt ställe att äta medhavd massäck eller passa på att dricka kaffe till hejdundrande utsikt. Naturreservatet är välbesökt av fågelskådare och reservatet har räknat till ungefär 250 olika fågelarter i sin databas. Läs mer om Fågellivet i Asköviken.

skylt-fageltorn

tavla-fagel-fagelskadade

fageltornet-askoviken

Naturreservatets omgivning

Omgivningarna och miljön i Askövikens naturreservat är väldigt varierande. Du går genom skogspartier, längs med mälarvikar och på öppna ängar och gräspartier.

Trad-hagar-solsken

vatmark-askoviken

spanger-askoviken

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara