I höstas besökte jag The Lake District i England och vandrade upp för Blencathra med en svensk fana i högsta hugg. Nu under sommaren är det ett fantastiskt resmål som jag gärna vill rekommendera. För kanske var det enda ändringen jag hade kunnat önska – bättre väder, bara lite mindre regn. Dagens bilder är samtliga tagna av fotograf: Leanne Downs

Bra att veta om The Lake District

För den äventyrslystna finns många aktiviteter att göra i The Lake District. Det går att segla, simma, klättra, dyka, gå på fågelskådning. Och för den som behöver en vilodag finns massor med god mat och spa.

 • Budget: Räkna med att spendera minst 40-60£ per dag även om du hittar de billigaste boendealternativen och maten. De större städerna har automater och det går bra att betala med kort på de flesta ställen.
 • Högsäsong: Juli och Augusti är de mest välbesökta tiderna i The Lakes District och många åker hit när skolorna har lov. Det är väldigt vanligt med trafikstockning både på väg till The Lake District och väl på plats.
 •  Mobiltelefon: Mobiltäckningen är tveksam för det mesta, så lita inte på att kunna ringa efter hjälp eller använda mobilens karta när du vandrar.
 • Ta sig dit: Du tar dig till The Lake Dstrict med bil via motorvägen M6, tåg till Windermere Train Station eller Carlistle Train Station och sedan vidare med buss.
 • Läs mer: Du kan förbereda ditt besök i mer detalj med hjälp av sidor som Go Lakes, Lake District National Park Authority och National Trust Lake District.

BLENCATHRA-4

BLENCATHRA-7

BLENCATHRA-11

BLENCATHRA-12

BLENCATHRA-24

BLENCATHRA-44

BLENCATHRA-57

Författare Angeliqa

6 Kommentarer

 1. Ser helt fantastiskt ut! Jag var på väg att åka dit, men vi insåg att vi skulle få stressa alldeles för mycket för att hinna med. Vi nöjde oss med att spendera tid i Snowdonia istället och Lake District får bli ”nästa gång”.

  • Åhå, Snowdonia står på min ”nästa gång” också. Det finns så mycket att upptäcka så ibland vet jag inte hur jag ska slå knut på mig själv. Hur som helst är det bättre att dela upp än att stressa <3

 2. alltså lake district står på min bucket list!! fast helst i solsken. jag tänker mig september typ; krispig höstluft!

  • Åh, I hear you sister! Det vore grymmsamt att pricka in The lake district på hösten med orangea löv och mysiga pubbar på kvällarna. <3

Kommentera

Spara