Delsjön ligger i centrala Göteborg. Under en härlig två timmar lång promenad gick turen förbi både Kalvemossen och Sjölyckan.

  Delsjöområdet beskrivs av Länsstyrelsen som Tätortsnära Vildmark. Bohusleden går genom området, men det finns ett antal olika stigar och andra leder att följa. Du anpassar längden och målet helt själv efter tid och lust. Ett trevligt mål, eller delmål, kan vara den väldigt fina och välvårdade badplatsen  med bryggor, liten sandstrand och stora gräsytor. Här kan du passa på att ta ett dopp i Stora Delsjön.

Förutom underbara naturområden för vandring finns  dessutom ett av Göteborgs absolut trevligaste fik i jordnära miljö med anor från förrförra århundradet. På cafét Bertilssons Stuga kan du köpa både kaffe och fikabröd, bland fikabröden rekommendera särskilt kardemummabullarna. Du kan antingen sitta i den lilla caféstugan eller utomhus vid stora bruna träbord precis bredvid inhägnader med getter och kaniner. Självklart kan du köpa foder till djuren i cafét.

Tätortsnära naturupplevelse och stans bästa bullar

Delsjöområdet, Göteborg

I området kan du cykla, golva, gå eller åka inlines. Bara fantasin sätter gränser.

Delsjöområdet, Göteborg

Något jag är lite extra förtjust i är kombinationen långpromenad och djurliv. Här i delsjön fick jag se både hästar, får och kaniner.

Delsjöområdet, Göteborg

Författare Angeliqa

1 Kommentar

  1. Du vet väl att i Delsjöområdet finns ett av Götets bästa fik, men även ett litet berg med en liten sjö nedanför. Himla fin område med många små härliga pärlor

Kommentera

Spara