Se till att du tänker på vilken information som finns att hitta om dig på sociala medier. Idag är inte bara skådespelare och artister beroende utav avtrycken de lämnar i den digitala världen. Det angår oss alla och antingen blundar du för det eller så ser du till att göra allt som finns i din makt för att ge det avtryck du faktiskt vill lämna till andra.

1. Googla dig själv – Vad hittar du? Antagligen en hel del information. Kanske till och med mer information än du själv visste att du kunde hitta om dig själv. Idag finns det en uppsjö med tjänster som med glädje vill dela med sig av dina personliga uppgifter som namn, adress och telefonnummer. De senaste åren har de här blivit allt smartare och ofta genereras automatiskt information från olika register som sätter ditt namn bredvid snittinkomster för området där du är folkbokförd, vilken typ av bilar man äger där du bor och inte minst en bild på din dörr från satelitkameror.

Kanske har du varit med i en tidningsartikel någon gång eller omnämnts på ett företags hemsida där du jobbat. Allt det ligger kvar över tid och att sudda ut sitt digitala spår är nästan omöjligt idag. Däremot kan du enkelt se till att andra hittar det du vill att de ska hitta.

2. Sociala medierna som spelar störst roll idag
För dig som är yrkesverksam och finns på sociala medier behöver du tänka på vad som finns att hitta där. Även om sociala medier är din fritid och du har alla dina nätverk från hela livet där bland dina kompisar så betyder det inte att sociala medier är ditt privatliv. Allt du lägger upp finns i databaser. Allt du lägger upp kan printscreenas och sparas ned av människor du kanske tror du litar på. Och oavsett vad du lägger upp så kommer du att sättas i ett fack och bedömas utifrån det. Som anställd på ett företag så är du kanske vän med dina kollegor eller chefen eller kunder och är du inte det är de antagligen bara en kontakt bort ändå. Världen är liten.
Se till att inte de pinsammaste fyllebilderna. Lägg inte upp information som är hemlig eller känslig. Var medveten om vad du delar och hur det påverkar potentiella relationer och bilden av dig.

Proffessionalisera dina sociala medier
Facebook: Se till att följa eventuella sociala medie policys som ditt företag har. Om du anger vart du jobbar i din profil så kommer allt du gör även förknippas med företaget du jobbar på. Du är dygnet runt en representant för företaget du är anställd på och med det kommer direkt eller indirekt ett lojalitetskrav.

Gör inte detta:

  • Prata inte skit om chefen eller dina kollegor.
  • Klaga inte över en dålig dag.
  • Lämna inte ut intern information.

Gör detta.

  • Snyggskryt och var stolt över dina yrkesbedrifter.
  • Berätta hur du gör världen till en bättre plats med vad du gör.
  • Nätverka. Gå med i grupper inom ditt yrke och din bransch. Dela erfarenheter, var hjälpsam. Läs på om nya trender,. Sprid vidare värdefulla och välskriva artiklar inom det du gör. Kommentera på företag och personer och bidra sakligt och initierat till debatt. Var bjussig. Hjälp andra.
  • Fyll i information om din bakgrund. Var relevant och skippa au pair perioden.
Författare Angeliqa

Kommentera

Spara