Jag kliver in i foajén och möts av mossa som växer på väggarna, kajaker upphängda i taket, uppradade hjälmar, ett ställ med longboards och ett skyltfönster fullt med cyklar. Här är det lätt för den natur- och äventyrsintresserade att känna sig som hemma. Vid ett stort bord står personalen och häller upp ingefärashots och en skylt med stora bokstäver uppmanar mig att hälsa glatt på en främling. Matsalen på bottenvåningen är full utav lunchgäster och ute i korridoren samlas laptopentusiaster och frilansare runt ett stort träbord. Jag noterar rikligt med eluttag. Tack. Vid receptionen skymtar jag en halvvåning i takhöjd med kuddland för vuxna och får en egen papperstidning i handen tillsammans med rumskortet.

Förra veckan träffades jag och Emelie på Downtown Camper i Stockholm för att lägga höstens strategi, välja bland uppdrag, samarbetspartner och utvecklingsprojekt och när vi äntligen hade chansen att ses live passade vi också på att spela in ett fler avsnitt av Vandringspodden. Stort, varmt tack till Downtown Camper som lät oss bo över så vi kunde sitta uppflugna i varsin ände av fönsternischen och tillsammans jobba igenom en stor hög med ”att göra”.

Rummet  – här kommer vi hem

Rummet har en avlång korridor, skrivbord med anslagstavla full med tips om vad som händer under hösten. Mitt i rummet står en stor säng bäddad med yllefilt utanpå de fluffiga duntäckena. Min första tanke är direkt att jag vill kasta mig över sängen och bara sjunka ned en stund bland kuddar i murriga färger.

Vid sidan om sängen står nattduksbord gjorda av stubbar och hela kortsidan av rummet är en stor fönsternisch som går att sitta uppkrupen i och luta ryggen mot någon utav de stora kuddarna. Fönsterna går att dra för med ordentligt tjocka gardiner och det blir kolsvart i rummet, bara man lyckas trycka på alla lampknappar i rätt ordning. Rummet har ljuskällor i taket, över skrivbordet, vid nattduksborden, spotlights och punktbelysning i rummet. Här blir det perfekt belysning oavsett om du vill krypa upp och läsa en bok, titta på TV eller jobba. Rummet är tystare än jag trodde med tanke på att hotellet ligger bara 10 minuter från Centralstationen. Det hörs när någon går utanför i korridoren.

Rummet är väldigt hemtrevligt tack vare de lyxiga materialvalen och jordnära inredningen där inga detaljer utelämnats. Tjocka tyger. Läderdetaljer. Trä. Karbinhakar. Ett timglas i duschen för att påminna om varsamt vattenanvändande.

 Bor du över på hotellet får du inte missa The Nest på övervåningen. Här kan du äta en lite lyxigare frukost om du inte väljer den rikliga frukostbuffén på nedervåningen. Här finns bastu, en pool ute på taket och lounge med utsikt över hela halva Stockholm. Här fick jag en lite lätt hissnande känsla av total frihet.

 Allt på hotellet är genomarbetat och konceptet känns riktigt fräscht. Jag överraskas hela tiden av detaljer som att det finns en barberare vid hissarna för hotellgästen som vill putsa ansiktsbehåringen. Hotellet har hittat den där hårfina balansen mellan att ge utrymme till återkoppling och samtidigt baka in äventyret. Den hotellgäst som vill kan verkligen använda hotellet som en Basecamp för både äventyr och stadsliv så namnet håller vad det lovar.

Jag var på hotellet för att jobba och hade alla möjligheter att göra det i en inspirerande miljö, där jag kunde hitta mer avskilda sittgrupper, puls bland andra människor eller avskildheten på hotellrummet när det krävdes tystnad, koncentration och bra ljudupptag. När jag skulle hem sen gick det fort att ta sig till tågstationen och på vägen passerade jag flera mataffärer så det var inga problem att hitta matsäck för hemresan.

Jag ger mina varmaste rekommendationer till hotell Downtown Camper om du besöker Stockholm.

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara