Jag drömmer mig bort till Santiago de Compostella. Jag sitter just nu och drömmer mig bort om vad jag ska fylla sommaren med för vandringsäventyr. Någonting jag känner väldigt starkt är att jag vill komma iväg till ett varmare land och vandra. Eller det är inte bara så att jag VILL vandra – det är snarare så att jag BEHÖVER vandra. Det kliar i hela kroppen efter att få leva för dagen, att ha kilometer efter kilometer att upptäcka till fots och att inte behöva göra det under någon som helst tidspress.

Vandra med tid för reflektion och eftertanke Det jag söker efter nu är att vandra korta sträckor – att ha mycket tid för reflektion, eftertanke och att fotografera eller sitta under ett citrusträd och dricka kaffe och ta en siesta. Det är just de här kontrasterna som jag älskar med vandring. Att ibland behöver man utmaningen, att pressa sig lite extra och att gå i en grupp där man får varandra att klara de där extra kilometrarna med ett leende på läpparna. Men andra stunder i livet behövs istället ett utrymme för inre reflektion och eftertanke.

Vandra lätt – inga onödiga saker En annan viktig sak för mig är att vandra med så lite saker som möjligt. Att välja ut det som är absolut nödvändigt men att låta alla ” det här kan ju vara bra att ha” saker vara kvar hemma. Jag vill ha det enkelt, det ska vara lätt. Det är en svår uppgift för jag kommer alltid på mig själv med att i allra sista stund stå och packa ned någonting extra. Och under Fjällräven Classic lyckades jag vandra med stabila 19 kilo. Det var ju en på tok för tung ryggsäck att gå så långt med – jag kan lova att det kändes rejält i knäna efterråt. Och kanske hade jag njutit lite mer av turen om inte så mycket kraft gått åt till att släpa runt på.. hummm… choklad, vinegummin och extra ombyten som inte kom till användning i slutändan.

Pilgrimsvandring  – Santiago de Compostella Något jag funderat länge på är att vandra en delsträcka av Caminon i Spanien med slutmålet Santiago de Compostella. Att det bara ligger timmar bort med flyget och erbjuder så mycket (eller lite) vandring man nu önskar är väldigt tilltalande. Det här drömmandet innebär rent praktiskt en hel del bildgooglande. och jag läser bloggar om de som vandrat och guideböcker från biblioteket. Jag mailtrakasserar alla som nämnt att de tidigare vandrat pilgrimsleden.

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara