Jag måste nypa mig i armen litegranna. Nu har jag och syrran spikat årets semester tillsammans. Vi har som stående tradition att åka till Norge under sommaren, oftast har vi hållt till i Os, fjälltrakterna utanför Röros ungefär i höjd med Funäsdalen. Det här året höjer vi ribban naturmässigt och tar oss till Lofoten. Under våren har vi förberett och planerat resan genom att youtube:a, bildgoogla och låna hem böcker från biblioteket. Alltid när jag är i den där härliga kreativa fasen med planering har jag så svårt att begränsa mig. Jag hade först vilda, galna tankar på att vi skulle passa på att bestiga Galdhøpiggen som är Skandinaviens högsta berg och sedan vandra längs med bergskammen på Beseggen i Jotunheimen för att sedan bila upp till Lofoten längs med Atlantkusten. Men där är vi ett bra team jag och syrran för hon är lite mer realistisk än vad jag är. Vi skulle ju kunna spendera en hel månad bara i Lofoten med alla de saker som går att göra där. Så nu fokuserar vi på att använda våra cirka 14 dagar tillsammans med att bara upptäcka och uppleva Lofoten. Det kommer bli dagsturer med vandring, höga berg, kritvita stränder, havsfiske och kanske någon kajaktur. 

Vi bor i Rorbu – ett litet hus på en brygga precis ovanför havsstranden

(Bild på vårat boende lånad från AIRBNB)

Att hitta boende visade sig vara lite svårare än vi trott – nu går vi snart in i juni så det är bara drygt 6 veckor till avfärd och det gjorde att vi fick ganska många nej på de stugor vi hittade för att hyra. Till sist fick vi tag på en Rorbu så vi kommer att bo i ett litet hus på en brygga precis vid havet. Varje morgon kommer vi kunna dricka morgonkaffet med utsikt över det guldfärgade vattnet och på kvällen ser jag framför mig hur vi doppar oss i havet – eller iallafall kastar stenar som får studsa på vattenytan. Jag är så tacksam att vi hittade boende att hyra till sist och att vi kommer få plats allihopa med eget rum, vardagsrum och möjlighet att laga lite mat tillsammans på kvällen. Det här blir verkligen ett äventyr att se fram emot och som inte kommer likna något annat jag gjort hitintills.

Författare Angeliqa

9 Kommentarer

 1. Mattias Svara

  Vilken underbar film, Norge känns ju som ett paradis bara man tittar på denna film.
  Ska bli spännande att få se och läsa om äventyren i grannlandet framöver

 2. Det här ska bli mycket intressant att följa. Lofoten finns på min och hustruns lista över ställen dit vi bara SKA åka. Ha en riktigt fin resa och scouta ordentligt för oss! 😉

  • Hej! Åh, jag lovar att scouta riktigt rejält å era vägnar. Kommer försöka lägga upp äventyren dagligen här på bloggen med tips och utflykter om vad vi har för oss på dagarna. Det ryktas om att det finns wifi så då är det inga problem =)

 3. Åh så spännande.
  Vi åkte just Hurtigruten från Bergen till Tromsö. Hade fint väder från början men Lofoten gömde sig i grå moln. Men vi såg ändå så mäktigt vackert det är.
  Ser fram emot dina bilder och berättelser. Åker ni bil dit? Och har bil under tiden för att ta er till vandringarna. Eller?

 4. Nej vi vandrade inte. Hann inte – eller snarare vi valde att inte göra det. Alldeles för oerfarna (premiär blir i Bad Gastein i grupp i mitten av juli det är den resan vi förbereder oss för). Men Lofoten lockar till fler resor.

  • Finns många sätt att avnjuta Lofoten som tur är 😀 Stort lycka till inför vandringen i Bad Gatein – det är en sån som jag ser fram emot en dag. Mer alper har jag på min to-do lista

Kommentera

Spara