Eco Pods är det nya sättet att bo för den medvetna vandraren. Mitt i The Lake District, precis utanför den lilla staden Ambleside finns det möjlighet att hyra ekologiskt boende i form av Eco Pods. Rydal Hall har tre stycken stugor till uthyrning med plats för 2-4 personer i varje. Stugorna är helt byggda av återvunnet material och jag skulle mest beskriva dem som permanenta tält. Det finn ingen vatten, värme eller elektricitet. Det var becksvart ute när vi kom till Eco Podsen första kvällen. Jag gick med min pannlampa och all vandringsutrustning upp för en i allra högsta grad hal och lerig liten backe. Morgon efter vaknade jag till en vy jag knappast kunnat föreställa mig i mörkret. De små stugorna låg inbäddade mitt på en kulle, omgiven av stora träd, både ekar och Douglas Fir, som sprakade i orange och gula färger. Bara några meter bort forsade ett vattendrag genom landskapet och ramade in platsen. Vilken underbar överraskning på morgonen.

Eco Pods i Rydal, The Lake District

Någon sade att det såg ut som Hobbit-hus från Sagan om ringen och kallade skämtsamt området för Lake-shire. Eco Podsen hade en egen liten veranda där vi lagade till frukost första morgonen. Phil kokade kaffevatten och Leanne hade med croissanter, rostbröd och müsli. Det här var verkligen att ta det bästa från två världar; lyxen i den goda maten och bekvämligheten att krypa in i en torr varm stuga och slippa släpa på tält och samtidigt vara ett med naturen. Inga kompromisser.

Bara 5-10 minuters promenad bort från Eco Podsen finns en nybyggd toalett- och duschanläggning. Jag gick till anläggningen första morgonen, och döm om min förvåning när det gick fullt med sprayfärgade får utanför stugknuten. De var sprayade i starka färger som rött, orange och grön. Det är tydligen för att markägarna lätt ska kunna identifiera sitt boskap och på väg ut till vandringen såg jag en hel hord med rosa får. Låt oss hoppas det var karamellfärg.

Eco Pods by night in the Rydal Hall at Ambleside

På kvällen behövs tillgång till pannlampor för att hitta till förnödenheter som toaletten eller närmsta lokala pub. Det var mer än lovligt spännande att gå runt i den becksvarta skogen under Halloween-helgen.

Författare Angeliqa

2 Kommentarer

  1. Åååååh… Nu fick jag en såndär svidande tillbaka-längtan…. Bodde i Rydal Hall några nätter i juni -17. Full circle yurt, en mongolisk jurta med kamin i mitten. Vilken upplevelse, och vilken fantastisk utsikt! Rekommenderas varmt!

Kommentera

Spara