På Champ de Mars i Paris sträcker sig eiffeltornet ståtligt 324 meter upp i luften. Skyltar berättar om arkitekten Stéphen Sauvestre som uppförde tornet i slutet av 1800-talet och som med tiden kommit att bli en av världens mest kända signaturbyggnader.  Varje hel timme blinkar tornet med lampor i olika färger som byts ut med jämna mellanrum.

På tredje våningen i tornet finns en liten lägenhet där Eiffel bodde. Idag finns två vaxdockor där i bostaden som jag och sju miljoner andra turister kikar in till bara i år. Det kostar en slant att gå upp. De lata, eller för all del bättre bemedlade, betalar den dyrare avgiften och kan åka hiss upp. Den som vill känna hjärtat bulta lite extra för Paris tar istället de 1 665 trappstegen upp för egen maskin.

Om du ska gå på dejt i paris så föreslår jag verkligen att du och ditt kärleksintresse tar trapporna. Forskare säger nämligen att fysisk aktivitet och kärlek aktiverar samma system i kroppen. Så om du får upp pulsen till fots så kanske du kan fast-forwarda kärleken? Väl värt ett försök om du frågar mig =)

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara