För några veckor sedan fick jag frågan under en intervju vad jag gör när jag inte bloggar och ”vem jag är” då. Då kom jag att tänka på att det är en väldigt stor del av mitt liv som inte följer med på bloggen – så därför kommer idag ett litet studiebesök med godbitar av hur dagarna ser ut just nu.

Kartboken och Kaffekoppen

Kaffe är en viktig del av dagen – morgon, lunch och eftermiddag.

P1040186

P1040187

De senaste tre veckorna har jag varit inne i en riktigt intensiv pluggperiod där alla mina distanskurser avslutats på en och samma gång med hemtentor, seminarium, opponeringar, presentationer och inlämningsuppgifter. Det har bokstavligt talat varit hyllmeter med litteratur som behöver refereras och analyseras – något av det roligaste jag vet. Nu är jag inne på min andra termin av vad som blir en magisterexamen och jag har plockat ihop en väldigt intressant (såklart jag tycker) kombination av kurser:

 • Journalistik och Strategisk Kommunikation.
 • Rehabiliteringsvetenskap med fokus på hur ledarskap påverkar hälsa på en arbetsplats.
 • Idrottsvetenskap och en kurs i  hur friluftsliv, aktivitet och miljö påverkar människan.
 • Diskursen om Norrland – hur Norrland som region representeras och återskapas i olika typer av medier. Hur det påverkar dem som bor där och dem som inte bor där.

Det kan verka spretigt – men för mig hänger allt detta så nära samman. Kommunikation om friluftsliv, om destinationer och i organisationer. Hälsa har att göra med ledarskap och påverkas av de aktiviteter vi gör i organisationer och i naturen. Hur kan kommunikation användas för att påverka mående eller skapa nya förutsättningar eller nå ut med budskap?

P1030955

Just nu går väligt mycket energi åt till hunden som blivit stökig i magen. Jag vågar inte lämna honom ensam så långa stunder, efter en nattlig olycka i vardagsrummet. Här på bilden syns ett av våra favoritställen, till Djäkneberget brukar vi gå och äta frukost eller lunch tillsammans. Jag tar med morgonkaffet i en plåttermos och Taivek sitter och lyssnar på fåglarna eller tittar på människorna som går förbi.

P1030963

P1030970

Senaste lunchen hade jag med en ny sorts mjukkonserver som släpptes i butik nu i Maj och som kom hem i ett pressutskick. Den kommer från Forestia som har spännande smaker, som bland annat Soya Meat Curry och Beef Stroganof. Aldelles helt jätteperfekt när man är mitt uppe i sådan här tentaslutspurt-period. Då vill jag verkligen inte fokusera på att handla och laga mat en sekund mer än jag måste. Så när Joel inte hinner laga mat så har jag nödlöst några luncher på det här sättet.

Origami-vi-viker-svalor

Ibland gör jag helt annorlunda saker – som att följa med Karateklubbens ungdomar på Japansk Aktivitetsdag för att vika Origami, måla kalligrafi och titta på japansk film. Lite smått och gott vad som händer här på andra sidan om allt frilufsande.

Författare Angeliqa

5 Kommentarer

 1. Jag tycker dina kurser låter väldans spännande! Jag är alltid sugen på att plugga men 4,5 år på universitet får räcka tills vidare. En tanke var att jag skulle plugga på distans medan vi nu bor utomlands men det blev en satsning på bloggen istället 🙂

  • Haha, I hear you =) Jag har nog världsrekord i högskolepoäng snart – de kommer banna mig från ansökningsprocessen snart. Men jag tycker det är så himla roligt med lite ny input mellan varven. Men nu börjar jag faktiskt längta efter att jobba igen – gräset är grönare på andra sidan. Förut hade jag pengar och ingen tid – nu har jag tid och inga pengar.

 2. Jennifer - svensk globetrotter i Helsingfors Svara

  Jag har en fråga som du kanske kan ha ett svar på – svaret finns säkert i din blogg men vet inte riktigt vad jag ska söka på. Jag skulle vilja åka en långweekend och vandra i september, ensam. Har du tips på ställe, gärna Alperna – och kanske även företag/sajt där man kan boka resan via? 🙂 Jag har kikat på bland annat http://www.travl.se/ som min kompis rekommenderade efter att ha rest med dem, men det blir så mycket dyrare om man inte åker 2 så därför skulle jag vilja kika på fler alternativ…

  Tack!

 3. Kul att få veta lite mer om ”bakom kulisserna” och tycker att dina kurser verkade himla intressanta. Plus bra grej att lösa luncherna på.

  • Tack Anna MAria 😀 Haha, ja kanske nördigaste nödlunchen som någonsin uppfunnits men den är väldigt effektiv. Det finns visst många singelmän som beställer hem sådana här på veckobasis. De käkar lunch med kollegor till lunch och äter mjukkonserver på kvällarna. Det är en ganska intressant utveckling – och tro det eller ej statistiskt bevisad 😀 Så långt kommer inte jag gå, men ibland är det skönt att slippa tänka på praktiska saker som matlagning.

Kommentera

Spara