Mörkret har fallit. Jag går genom den kalla natten över knarrande snö, kastar en blick över axeln och ser på håll hur den upplysta gården försvinner bakom mig.

Vi som delar middagen tillsammans får plcoka kol från elden och skriva bokstaven på plankan där fisken ör fastsatt. Jag ristade in ett Q för Angeliqa.

Färdiggrillad, vildfångad lax som tillagats framför långelden.

Inne i den vedeldade träkåtan stod en buffé av tillbehör. Ceasarsallad, couscous, grovt bröd, smör och sallad. Det är en riktigt vild måltid i min smak. Det blir någonting väldigt speciellt med smaken – en anledning är såklart bra råvaror men den andra ingrediensen är själva tillagningen, att först göra en eld och sen tillaga maten utomhus. Kan inte riktigt beskriva det med ord, men det händer magi där mellan två bra saker. Back to basic.

Författare Angeliqa

3 Kommentarer

  1. Lena - gott för själen Svara

    Åååhh, jag kan riktigt känna stämningen att pyssla med det där och sitta där och njuta!

    Kram Lena

  2. Åh, det är till och med så att jag blir sugen på lax, fast jag inte gillar fisk. Precis den här typen av upplevelser är de jag älskar mest. Enkelt men så speciellt. Det är verkligen något visst med all sorts umgänge utomhus med en brasa!

Kommentera

Spara