Igår vaknade jag upp och var plötsligt, men inte oväntat, ett år äldre. Jämna trettio år. För fem år sedan trode jag att jag vid det här laget skulle ha en spikrak karriär framför mig, Filippa K-kostym, frukostmöten och kanske en tjänstebil. Men det härliga med livet är att vi bra kan drömma om framtiden från de förutsättningar och vetskap och erfarenheter vi har just då. De får revideras med tiden. Idag ser inte mitt liv ut som jag tänkte ”förr i tiden” det har formats till något så otroligt mycket bättre. Idag är jag min egen chef, kan leva efter min egen klocka, välja vad jag vill och behöver fylla dagarna med. Och jag har aldrig känt mig mer hel. Ingen mer måndagsångest eller att uppfylla mål och krav som egentligen inte är mina egna, men som satts framför mig att uppfylla. Valet av vandring som livsstil är den bästa presenten jag någonsin gett mig själv.

I helgen blev jag överraskad med födelsedagsfirande som jag inte hade en aning om. Jag blev bortrövad till okänd ort på födelsedagslunch och fika på ett litet café med hembakade kakor och tårtor. Sedan gick jag över till min syster och hade liten tjejkväll tillsammans, drack vin och promenerade och helt plötsligt så hamnade jag på en fest med girlanger, ballonger, konfetti och mat. Chokladtårta. Familjen. Så fint

Författare Angeliqa

13 Kommentarer

 1. Stort grattis.
  Verkligen en ändring av livet du har gjort. Härligt att läsa att du trivs så bra med det.
  Önskar dig fortsatt bra födelsedag.

 2. NastiSamoyed Svara

  Grattis! 😀 Låter som ett härligt firande i helgen!

  Men jag måste fråga, hur går det med vovven? Det var länge sen du skrev om honom nu… Vore kul med uppdatering om hur det går! 🙂

 3. Lena - gott för själen Svara

  Men åh, grattis! Vad härligt att känna att livet är så rätt!

  Kram Lena

 4. Stort GRATTIS! Skönt att känna att man gör val som man verkligen vill och inte bara hänger på någon slags karriär för att ”man ska”. Livet bär en underliga vägar ibland tycker jag. När jag var yngre trodde jag nog inte att jag vid 40 skulle bo i husbåt och vara resebloggare 😉

 5. Awhh such a lovely birthday! So glad you are feeling so happy 🙂 And your bike is just ?

Kommentera

Spara