Naturen skiftade för snabbt det året.
Vi gick under evigheten sida vid sida.
Varje steg var till låns och det visste vi båda.

Än idag kan jag minnas hur vi gick där i tystnad.
Skogens ekande orkester. Ett crescendo.

Varje krökning av den stigen där vi gick har jag präntat.
I mitt minne för all framtid. Är du med mig där på stigen.
Du är borta. Du är ljuset. Du är vinden. Du är luften som jag andas.

Du är med mig och jag minns dig. Varje dag i varje skog på varje fjäll.
Du visade mig allt det som är mening här i livet.

Så jag vandrar varje fotsteg på en stig redan trampad.
Fotsteg efter fotsteg. Önskar att du gick här vid min sida.
Och gjorde tystnaden till crescendo igen. ’

Du är saknad.

Författare Angeliqa

8 Kommentarer

 1. Både och faktiskt. Beror på vandringen och dess mål lite ju..
  Min livspartner, Anna, och jag har vandrat tillsammans i mer än 44 år. Som äkta makar alltså. Inte så mycket på vandringsleder. Vandrar man själv kan man ju välja sin väg. Men man är också alltid ensam med sina tankar och har ingen att dela dem med.
  Beklagar din sorg efter din vandringskamrat. Gör alltid ont att mista nära och kära. Det sägs att såren läks med åren. Det gör de kanske. Men det blir fula ärr i själen som aldrig går bort….

 2. Vemod
  Förbannelsen i tvåsamhet är vemod eftersom livet är ändligt
  Alternativet till tvåsamhet – ensamhet skapar istället längtan och saknad
  Hur vi än väljer kommer livet en dag ifatt oss på livets stigar oavsett vilken vilka vi valt att vandra

  • Så insiktsfullt och sant i din betraktelse om livet. Så är det ju – vi måste älska och släppa in människor för att få det där yttersta i livet men med den kommer också sorg och saknad. Jag tänker ofta nu är inte alltid. Det ger perspektiv. På det psitiva och det negativa som kommer längs med vägen. Nu är inte alltid. Åh, jag skulle bara säga kort tack för din kommentar och sen flöt den iväg. Allt gott till dig!

 3. Så himla fint Angeliqa. Vilken ordkonstnär du är. Kände verkligen känslan och tänker på alla jag saknar bredvid mig <3

  • Men tack underbara, fantastiska du! <3 De finns där i hjärtat, alltid och för alltid men ibland måste det bli ord av det också <3

Kommentera

Spara