Idag har jag hängt med äventyrerskan Maria Granberg. Hon tränar just nu inför att bestiga Mt Everest och åker nästa vecka iväg för att guida en grupp upp för Kilimanjaro. 

Maria sprider energi och ger en otrolig inspiration genom sin målmedvetna träning och mindset när hon tar sig mot sitt mål. Följ Marias Granbergs bloggInstagram eller Facebook så förstår du snart vad jag pratar om. Det är så viktigt med starka kvinnliga förebilder och här har vi verkligen en. Av en hel mängd random omständigheter visade det sig att vi bor grannar med varandra. Västerås är en riktig äventyrmetropol. Vi träffades tidigt idag på söndagsmorgonen och spelade in film i snöstormen.

Äventyrare Maria Granberg och Vandringsinspiratör Angeliqa Mejstedt

Här har ni ansikte på kvinnan som bestiger Kebnekaise innan frukost (Maria) och den andra som drömmer om att en dag ta sig så långt som till Everest Basecamp (Jag. Maria fortstter förbi Basecamp och rätt upp till toppen). Osökt tänker jag på när jag vandrade i Dolomiterna tillsammans med en man som hade bestigit Mt Everest, på 70-talet utan syrgas och sedan med två amputerade ben, Peter Habeler– han sa att ”Alla har sitt eget Everest” och det ligger så mycket i det ordspråket. Stay tuned för en grym kort film som kommer upp inom kort med mig framför kameran och Maria där bakom!

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara