Jag har haft en mysig söndag utanför Ludvika tillsammans med familjen. Svampletning, fiskelycka, lite korvgrillning och massor, massor med regn. Men bara glada miner! Den årliga fiskeresan till Norge byttes i år ut till en dag i Ludvika-skogen. Resan från Västerås tog sisådär två timmar exklusive stopp för bensintankning och korvbröds-inhandling.

Vackra Ludvika med spöregn som kuliss

vi provar fikelyckan i Ludvika

Det verkligen hällde ned regn. Hela dagen efter lunch. Jag önskade innerligt att jag hade tagit mig tid att vaxa mina friluftskläder i G1000-material. I ovaxat tillstånd blir materialet blött och avvisar inte särskilt många vattendroppar, det snarare suger åt sig vatten som en trasa. Är man då inte tillräckligt snabb på med regnställ blir det hela en kall och blöt historia rätt snabbt.

agiskt vackert i Ludvika

Regnet är bra för fiskelyckan, hellre regn än sol för bästa napp-förutsättningar. Min syster är familjens storfiskare. Hon lyckades få upp en regnbåge medan jag fortfarande trasslade med fiskelinan. Min egen fiskedag bestod av att trassla ut fiskerullen, välja drag och plocka ned drag från träd, grenar och buskage. Jag fiskade med haspel, det är inte den rulle jag föredrar eftersom jag alltid lyckas trassla till det med mitt Abu Garcia fiskespö jag investerade i inför förra årets semester. Jag ska uppgradera min fiskeutrustning med en mer barnvänlig knapptryckarmodell till nästa år.

Vi söker skydd från regnet

Stuga vid sjön i Ludvika

Detta blev vår fridstad efter många timmar ute i regnet.

Eldpallstuga i Ludvika

Koka kaffe och sitt på ljugarbänken och titta ut över sjön.

Vi värmde oss framför brasan'

Vi torkade genomsura strumpor framför brasan. Over and out, vänner!

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara