30
Aug
2015
2

Fjällsjöarna utanför Os – Vi upptäcker en egen del av Norge

/ /
1
/
, Norge, Trøndelag
30 Aug 2015

Få en glimt av en riktigt härlig dag utanför Röros i Norge.

Fiskesemester i Norge har varit en tradition i familjen så långt tillbaka jag kan minnas. Vi brukade tränga in oss i bilen tillsammans med storkok av lasagne, kuddar, kläder, spel och fiskespön. Traditionen lever kvar ännu och enda skillnaden är att vi är fler som kan turas om att köra bilen nu.

Tur med vädret blev nästan en chock!

Många av de här årliga norge-semestrarna har slutat med att vi sitter inne i stugan och spelar monopol, krypcasino och alfapet dag efter dag medan regnet vräker ned utanför stugfönstret.

I år var vi bortskämda med 25 plusgrader vilket gavhelt andra möjligheter att åka iväg och upptäcka nya delar av området omkring os.

Angeliqa Mejstedt förbereder roddbåten för utfärd

På filmen syns några riktigt härliga vyer från dagen när vi hittade en roddbåt vid en liten sjö med utsikt över fjälltopparna i bakgrunden. Där stannade vi och grillade korv på kvällen. Båtarna kunde hyras mot en liten disposition i en brevlåda – enkelt och lättilgängligt och inte någon annan i sikte fastän vi hittade en riktig pärla. Något som slår mig gång på gång under vistelsen i Norge är den där känslan av att vara först på ett ställe.

Roddbåt i Norge, fjäll Roddbåt i sjön

En av dagarna tog vi bilen in till Röros för att proviantera med mer kneipbröd och potatis. Då passade vi på att gå på café i den lilla staden med de många träbyggnaderna. Jag provade något som bäst kan beskrivas som en sockermunk utan socker men med vaniljsås i fullständigt överflöd.

Fiske på kvällarna – utflykter på dagarna

Fiske i Norge HanWag Tatra på bergsbestigning i Norge Linnea Aanes fiskar i Norge

På kvällarna gick vi långa sträckor längs med floder, bäckar, åar och sjökanter för att försöka hitta fiskelyckan.

Fiskelyckan var med oss, ett helt gäng med tävlingsinriktade individer som började snegla på varandra om vem som kunde få flest och störst fiskar. Med gemensamma krafter kunde vi äta oss mer än mätta på fisk minst en gång om dagen. Det var nästan lite andaktsfullt som vi tillagade maten i köket när den var infångad med så mycket förväntan, energi, strategiplanering och glädje.

Träbyggnad i Norge

Angeliqa Mejstedt blickar ut över fjällen

Tack för i år Norge – och på återseende.

You may also like

29 utflykter du inte får missa i Lofoten
18 Jul 2016
Midnattssolen utanför Rorbun i Svolvaer
15 Jul 2016
Havskajak i Lofoten
15 Jul 2016
Vykort: Fånga ett flyende ögonblick
12 Jul 2016

1 Response

  1. Pingback : Vandringsbloggen The Lake Isle of Innisfree - Vandringsbloggen

Leave a Reply