Följ med på kvällens trasselfest! Här på fiskesemestern i Norge har jag fått öva både på tålamod och uthållighet – för den fina kvällen vid Glomman visade sig börja med en riktig trasselfest.

Varje år åker jag med familjen på fiskesemester, men mellan de gemensamma turerna är fiske någonting jag inte ägnar särskilt mycket av min tid till. I år märktes det framför allt genom en minst sagt trasslig start.

IMG_7840 IMG_7838

Linnea beordrade att vi skulle stanna bilen för att ta kort på de vackra omgivningarna på väg in till Røros. Vi hittade ett gammalt förfallet trähus med en stor vedhög staplad utanför med utsikt över en sjö mitt i det norska böljande landskapet.

IMG_7930 IMG_7922 IMG_7942

Här går hela familjen mot de utsedda fiskevattnen. Äntligen dags för första kasten för denna sommar.

Det blir inte alltid som man tänkt sig…

Norge fiskelina trassel

Problemet började redan i haspeln. Tanken är självklart att linan ska löpa trasselfritt från rullen, igenom bygeln och vidare upp genom spöt. Men bara ett par kast senare var det mer ett fågelbo än en fiskerulle.

Johan på fiskesemester

Det här är min svåger Johan. Han tycker om att fiska. Mycket.

Johan Hedin trasslar fiskelina

Johan håller i spöt och jag springer all världens väg med fiskelinan så att det ska bli någon ordning igen. När alla knutar är upptrasslade går det bra att veva in linan igen. Till slut fick vi ordning på den trasiga haspeln och fiskesemestern kunde börja på riktigt.

IMG_7877

Pjuh – slutet gott allting gott.

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara