Igår kväll satt jag uppe sent på natten och bokade äntligen biljetter till en riktig drömresa som nu kommer bli av tack vare Visit Finland och Nordic Blogger Experience, NBE. De bjuder in till konferens där massor av nordiska bloggare träffas och som en del av resan kommer jag åka till Lahti – den finländska vildmarken och vandra med snöskor, åka längdskidor, prova kite och bada bastu.

Från hundspannstur med Explore the North i Särkimukka förra året. Det mesta vinteräventyr jag gjort hittills.

Det här ska bli så otroligt roligt. Jag vet inte alls vad jag ska ha på mig för min friluftsgarderob består i princip bara av sommarkläder. Men det får lösa sig. Nu är biljetterna klara och jag har strykit över alla dagarna i almanackan så att de inte ska bli uppbokade med annat.

Jag ser framför mig norrsken och traditionell mat och rykande bastubad med stjärnströdda vinterhimel som ackompanjemang till snörullningen. Finland ligger så nära Sverige. Aldrig har jag tagit mig dit. Och nu ska jag dessutom få prova flera vinteraktiviteter jag knappt visste fanns. Kite. På snö. Det kommer bli episkt och jag är så otroligt glad för de möjligheter jag får att upptäcka gömda, vilda äventyr tack vare bloggen.

YEEEEI. Nästa steg mot att leva drömmen. Våga öppna upp för något nytt och framför allt lära känna bloggare från andra länder. Det ska bli så himla roligt.

Författare Angeliqa

8 Kommentarer

 1. Åh vad kul! Det ser jag fram emot att läsa om! Vi var på NBE förra året. Väldigt kul och givande! I år anmälde vi oss inte eftersom vi måste prioritera lite när det gäller hur mycket jag kan ta ledigt 😉

 2. Jenn - forever abroad Svara

  Så himla roligt! Sen jag flyttade hit för ett år sedan (pga kärleken…) försöker jag promota Finland för svenskarna. Vinteräventyr är de väldigt bra på här också, tror de lyckats bättre med vinterturismen än Sverige (fast det är bara ett TROR, skulle vara kul att se lite statistik på det).

  Dock är jag uppvuxen i Gällivare och har upplevt det mesta av vintern där. Åkte hundpsann två vändor(!) i påskas – lyxen när man har flera olika gäster som hälsar på i omgångar 😉 Det var så härligt och häftigt! Grym känsla att få köra släden själv också. Och hundarna med så mycket integritet! Fikat ute i skogen och kaffe på öppen eld smakar så bra också. Har bloggat om detta här: http://jennifersandstrom.se/2016/04/03/hundspann-i-gallivare/

  Vi ses på Matka! Och varmt välkommen till Finland!

 3. Men åhhhh, vad roligt!
  Jag skickade också en ansökan för en tid sedan, men förstår till 100% att jag inte blev antagen :-).
  Jag hoppas att du får en toppenresa och ser verkligen fram emot dina inlägg ifrån Finlands underbara vyer.

  Stor KRAM

 4. Lena - gott för själen Svara

  Wohoo! Hur kul på en skala!?

  Kram Lena

 5. Åh va kul att du ska till NBE! Jag var där för två år sedan och det var en fantastisk upplevelse! Jag kanske kommer på mässdagarna, men inte helt säker än.

Kommentera

Spara