För några veckor sedan frågade jag på instastories vad ni ville veta om mig så här kommer en hel drös med lite utförligare svar på mer personliga frågor om mig och vem jag är här bakom allt vandrings- och friluftsnörderi. Jag tyckte det vore så mycket roligare att svara här där svaren faktiskt får vara kvar mer än några timmar. Hela officiella storyn om mig Angeliqa Mejstedt och hur Vandringsbloggen blev till finns här på bloggen och en av mina favoritintervjuer om min företagarresa och hur jag lämnade livet som HR Specialist finns här. Men nu – över till de personliga frågorna!!

1. När ingen ser, vad gör du då? När ingen ser eller hör så fulsjunger jag i duschen eller bilen. Gärna till Spotify på högsta volym. Jag ber härmed officiellt om ursäkt till min närmsta granne som definitivt får stå ut med genom-väggen-sången men aldrig sagt något om den. Tack för ditt tålamod. Och ja, jag är helt totalt tondöv.

2. Andra måsten? Kanske skulle börjat med det här på förra frågan förresten. Kaffe. Jag måste ha kaffe innan någonting annat händer under dagen. Jag är kaffedyrkare så till den grad att jag inte dricker kaffe för att vakna utan jag vaknar för att dricka kaffe.

3. Cola eller fanta? Jag är en Coca Cola drickare när det kommer till läsk. Men jag dricker 99% av gångerna vatten. Helt vanligt kranvatten, det är godast.

4. Några lyxvanor? När jag kommer hem från en lång vandring eller lite större äventyr så firar jag alltid med att köpa kebabrulle på min lokala Pizzeria. Efter dagar med frystorkat är det särskilt gott. Och just matlagning är bland det tråkigaste jag vet så det känns så lyxigt att slippa börja hemkomsten med att handla och laga mat på spisen.

5.Har du något smeknamn?  Privat och i chattkonversationer så kallas jag ofta Q eftersom få andra har just bokstaven Q i sitt namn så är det enkelt att urskilja mig från andra. Längs St Olavsleden fick jag namnet ”Rulebreaker” och hela historien bakom det har jag skrivit här: Våra trailnames under pilgrimsvandringen. På jobbet hade jag en kollega som alltid kallade mig vid efternamn, och efter min period i Försvarsmaktens utbildning så ger det alltid någon slags auktoritär koppling, jag ställer mig på givakt direkt fortfarande, haha.

Jag och min gymnasiebästis Malin under militärutbildning. Hon är det STARKASTE person jag känner ever, ever.

6. Vad stör du dig på hos andra? Jag stör mig på människor som pratar om väder och vind och ingenting. Jag gillar hellre tystnad  och djupare konversationer än småprat i största allmänhet. Jag är supermegasämst att ha med på mingelpartyn. Du hittar mig vid kaffebordet.

7. Vad är din sämsta sida? Jag är arbetsnarkoman. Jag älskar verkligen mitt jobb över allt annat och jag har ett kreativt jobb där jag uttrycker mycket känslor via ord och bild vilket på många sätt är gränslöst i termer av att det går att lägga hur mycket tid som helst på små, små detaljer. Jag älskar att alltid leverera så bra jag kan, att förfina och göra det lilla extra och jag kan liksom försvinna i min skapandebubbla och stanna kvar där i skapandet så till den grad att jag glömmer alla andra saker.

8. Vad är din bästa sida? En riktigt grym sida är att jag kan somna precis vart som helst, när som helst, hur som helst. Sittande på flygplatser, bussar, tåg, taxi till och med gåendes har jag somnat en gång, men då var jag väldigt trött.

9. Vilken sida av sängen sover du på? Jag sover alltid på vänster sida närmast dörren. Vet inte varför faktiskt.

10. Vad gillar du för musik? Jag grips tag av musik, för mig kan musik verkligen ta över hela min skapelse och jag använder ofta musik för att hjälpa mig i olika lägen. När jag vill ta med mig lugn så lyssnar jag på lugn musik med mycket piano, gitarr och lite countrystil, exempelvis om jag går på stan eller sitter och jobbar. När jag tränar eller kör bil är det mer upbeat låtar med mycket bas och sköna melodislingor som gäller, det ger energi med sådan musik. Jag länkar till två av mina spellistor så får du se själv!

12. Finns det något du säger åt andra att göra men inte gör själv? Haha, jag brukar säga åt andra att hålla rätt på tid och detaljer när jag är i skaparmode men glömmer helt bort att bidra själv för jag är helt uppslukad av vad jag håller på med.

13. Vad sjunger du när du står i duschen? Faktiskt lite vad som helst som jag nyss lyssnat på och som råkat fastna i hjärnan.

14. Vad önskar du dig mest just nu? Något som tar upp mina tankar mycket och som är en frustration att jag inte kunnat lösa på ett långsiktigt sätt ännu. Just nu är det jag önskar allra, allra mest att hitta en sponsor till podcasten så att jag och Emelie kan förverkliga alla de där avsnitten med intervjupersoner och poddteman som vi sparat på en lång, lång lista som bara väntar på att förverkligas.

15. Vilken maträtt är din favorit? Mina favoritmaträtter är lasagne och korvstroganoff. Men det jag längtar allra, allra mest till i all sin enkelhet är faktiskt potatis. Kokt potatis.

16. Nämn tre saker på din att-göra-lista? Just nu står det att jag ska tvätta, svara på mejl(!) och handla mat.

17. Vad väljer du, godis eller chips? Jag är godisråtta, speciellt när jag långkör bil själv och inte har någon att byta av vid ratten med. Då bunkrar jag en stor påse med smågodis.

18. Vem var du i skolan? Jag var personen i klassen alla tyckte var svindryg för att jag gjorde läxorna första dagen och inte kvällen innan inlämning. Jag vågade aldrig räcka upp handen och prata inför klassen men skrev ofta högsta betyg på prov och tentor skriftligen. Med tjocka glasögon, ryggsäck och en hög böcker jag alltid hade näsan nertryckt i spenderade jag mest min lediga tid på biblioteket och väldigt sällan festade jag med skolkompisarna. Det fanns ett undantag och det var första veckan på Universitetet när jag gav mig sjutton på att jag skulle ändra ”skolbilden av mig själv” och var med på nollningsfesterna, blev så onykter att jag ramlade i en stentrapp och hade blåmärken över hela benen utklädd som pirat ena gången och rockstjärna med tuperat hår och läderbyxor andra gången. Efter det återgick jag till att hänga på bibblan resten av de tre åren och tog dubbla examen istället för en när jag kom på ett effektivt sätt att lura det digitala antagningssystmet – så fick jag en fil. kand i Human Resource Management och en ek. kand Företagsekonomi / Civilekonomexamen.

19. Ett boktips? Jag har gett mig fasiken på att läsa hela Vara och Tid av Heidegger, den är en filosofisk bok på gränsen till existentialistisk. Dock räcker det med en mening i taget av den boken så jag tror det blir ett livsprojekt. Generellt så är jag en kvantitetsläsare – jag går till biblioteket och lånar 10-15 böcker om något som intresserar mig sen läser jag lite i alla samtidigt tills jag tröttnar och lämnar tillbaks dem. Jag har snöat in på jägarkunskap, att koda hemsidor, psykologi, samer, diktsamlingar, idrottsvetenskap och allt möjligt. Fackbiblioteket är kanske den bästa platsen Västerås har. En värld av möjligheter. Annars för rent nöjes skull så tycker jag om Paulo Coelho, Alice Munro och Haruki Marukamis böcker. Oftast är det författare som förmedlar avancerade tankegångar på ett till synes enkelt vis med sina meningsbyggnader. Jag avskyr verkligen böcker där det känns som att författaren bara skriver allt hen kommit på i sin hjärna utan att sortera först – de gör mig tokig och jag ger dem till loppis på direkten.

20. Bäst just nu? Bäst just nu är min stickade tröja från E. Salomonson som jag har JÄMT! Till jeans, kjol och mjukisar. Den är varm och skön och snygg och allt jag någonsin letat efter i tröjväg.

21. Har du något konstigt du alltid behöver göra? Alltså, vet inte om det är konstigt eller så men nästan överallt jag går har jag med mig block och penna ifall jag får bra idéer jag bara inte får glömma bort, råkar på någon intressant person jag vill ta citat från eller hör något på en radio eller konversation som jag vill komma ihåg att återge så korrekt som möjligt här på bloggen.

Hittade bilder från 2009 när jag backpackade genom Asien och på nästan alla sitter jag och skriver eller läser.22. Vad skulle du ha gjort utan mobil? När jag pendlade till Uppsala medan jag pluggade var mobilen inte alls så långt sprungen som den var nu. Har för mig att det inte fanns internet utanför hemmet eller hur det var. Men då iallafall så lärde jag mig sticka för att hålla mig sysselsatt de drygt 2 timmar det tog enkel väg till skolan. Jag kunde bara sticka rakt på så det enda jag gjorde var långa, långa halsdukar som blev otroligt ojämna i fastheten beroende på vilket humör jag var på när jag stickade.

23. Om du vann en miljon, vad skulle du göra? Jag skulle köpa mig en vindpinad trästuga med utedass mitt ute i Jämtlands skogar nära en fjällsjö och så skulle jag vakna där varje morgon, sätta en kaffepanna på vedspisen och leva nära varje årstid. Jag skulle välkomna spontana gäster till kaffedrickande på min trätrappa och med bara fötter mot raspigt, rivigt trä skulle vi filosofera bort några timmar tillsammans. Inget i världen av materialistiska saker skulle betyda mer än att ha nära till den friheten och tystnaden.

Notera att jag är spiknykter och dricker vatten. Jag är bara dålig vinnare och dålig förlorare.

24. Vad har du för favoritfärg? Min favoritfärg är grön. Jag älskar träd, växter och natur och det syns igen både när det kommer till min inredning, val av färger på kläder och mycket annat. Det är en lugn och trivsam färg. Allra mest tycker jag om djupt mörkgrön eller svagt grågrön. Jag gillar inte skrikande grön eller mer limefärgad grön.

25. Vad är dina favoritfilmer? Jag älskar alla filmer (utom skräckisarna) med Jennifer Lawrence, hon är så fantastisk skicklig som skådespelerska. Exempelvis Winters Bone, Hunger Games-filmerna och Red Sparrow är fantastiska. Sedan gillar jag Gatsby, Oceans Eleven, Bourne Identity och Mr and Mrs Smith – smarta filmer med snygga fightscener och någon sorts plot twist. Allra störst nörd är jag på Titanic, när jag var tonåring såg jag den två gånger på bio och säkert 50 gånger på VHS och Leo var min största tonårsförälskelse följd av David Duchovny från Arkiv X. Jag hade dem på postrar på väggen, utrivna från tjejtidningar som Frida och Veckorevyn.

26. Vad har du för favoritserie? Under julen hade jag provversion av först Netflix och sedan HBO så jag plöjde alla tio säsonger av Vänner, sedan två säsonger av Handsmaids Tale, sedan var jag jättenära på att se om alla avsnitt av Gilmore Girls och O.C. som är gamla tonårsfavoriter och så började jag på första kvarten av Game of Thrones innan jag kom på att jag skulle bli helt förlorad i serievärlden om jag började – för fasiken vad välbearbetade de nya serierna är, de är liksom gjorda för ett enda långt marathon utan paus och jag kan bli så fast att jag glömmer rim och reson som mat och sömn och andra åtaganden. Så därför har jag faktiskt ingen TV hemma och därför har jag hitintills undvikit alla titt-abonnemang. Jag behövde bara påminna mig igen om att jag valt att göra annat av tiden och att jag mår som allra, allra bäst med stora kvantiteter av tid utomhus och med fysisk aktivitet.

Författare Angeliqa

4 Kommentarer

  1. Vilken underbar lista, superkul att få lite mer Qunskap 😉 Och alltså, tänk om du och jag hade hittat varann runt Titanic. Jag älskade också Leo och David Duchovny. Var helt besatt av X-files ett tag. Haha. Tänker att vi kanske hade bildat en fanclub?

  2. Ahh I love all of these pictures so much – you are the most intelligent, fun and quietly badass person ❤️I love your singing and ability to fall asleep anywhere (that I am so jealous of) MISS YOU x

    • Angeliqa Svara

      Haha, it was just soo much fun going down memorylane finding these phptos. Miss you to bits trailsister

Kommentera

Spara