Möt Christopher som sade upp det traditionella livet och flyttade ut i en fäbod utan elektricitet och rinnande vatten. I sommar kommer han att cykla 150 mil utan mat och pengar med sig. I början av maj 2013 hade jag den fantastiska förmånen att få spendera två dygn i Skuleskogen tillsammans med Christopher. Medan jag och mina andra bloggkollegor vandrade i grova kängor och bar med oss ryggsäckar fyllda till bredden av livsnödvändiga och bra-att-ha-saker så valde Christopher ett något enklare alternativ. Hela helgen vandrade han de 35 kilometerna av Höga Kustenleden i sina fivefinger-skor. Han hade packat lätt inför vandringen. I en liten 25-liters ryggsäck hade Christopher med sig en sovsäck, vattenflaska, regnställ, mat och ombyte.

Fridstaden och Projekt Vänlighet

IMG_0435

Christopher har förverkligat sådant som andra bara vågar drömma om. Våren 2012 flyttade Christopher ut i skogen till en fäbod utan elektricitet och rinnande vatten. Sedan dess har han bott där. Fridstaden är inte bara namnet på fäboden som numera är hans permanenta bostad utan även på Christophers blogg. I sommar genomför Christopher Projekt Vänlighet . Projektet går ut på att Christopher ska cykla 150 mil utan pengar och mat. Milen fördelas med ungefär fem mil per dag under en månads tid. I staden där han befinner sig skall han  sedan arbeta i utbyte mot mat och eventuellt husrum.

IMG_0520

Lägg märke till våra olika skodon. Jag i kängor och han i barfotaskor. Så vad var det jag lärde mig av Christophers sätt att leva?Främst lärde jag mig det att Less is more. Det är inte de materiella sakerna, eller för den delen pengar, som är vägen till lycka. Detta är på många sätt tänkvärt och Christopher är på många sätt en förebild. Tack Christopher för att du ger så mycket inspiration och glädje till din omgivning. Jag får så mycket energi av att se hur andra väljer att bana nya väger.

Författare Angeliqa

2 Kommentarer

  1. Låter som ett riktigt äventyr! Funderar på att ge mig ut på min första vandring under nästa sommar, får se om det blir här hemma eller eventuellt i England. Har du några ”nybörjartips” när det gäller vandring, kanske någon led att tipsa om?

  2. Vandringsbloggen Svara

    Hej Micaela, vad roligt att du ska börja vandra! För dig som ska ut för första gången har jag flera tips. Titta under min nya bloggkategori Mina bästa vandringstips eller under Menyn allra högst upp: Vandringstips! Jag fyller på med tips och trix i olika former 🙂 Det går att hitta fantastisk vandring över hela Sverige, jag gillar Bruksleden, Kungsleden och Höga kustenleden väldigt mycket. Du kan hitta fina dagsturer eller ännu längre turer också 🙂

Kommentera

Spara