Andra dagen med snöskor gick till Ullådalen som är ett litet mekka för friluftentusiaster. Cykel, traillöpning, alpin skidåkning, längdskidåkning och snöskovandring är vanliga aktiviteter i området. Gårdagen var sol och blå himmel och idag var starka vindar och yrande snö. Och hur härligt det än kan vara med de där dagarna med solen skinandes i ansiktet så finns det ingen gång jag känner mig så levande som de där kontrastrika dagarna när det är motvindigt och varje cell i kroppen väcks till liv. Jag känner mig urstark när jag ser ut över de vita vidderna, trampar upp nya spår i snön och det biter riktigt rejält i kinderna.

Sofia vandrade snöskor för första gången – läs hennes inlägg om vandringen på bloggen Hildas.

Tillsammans med Sofia, Sara och Amanda hade jag så roligt att saliven mellan tänderna frös till is –  lite obehagligt men en konsekvens jag gärna tar. Har du lett för brett i isande motvind någon gång? Sara i röd jacka tog med oss på dagens tur oh under bilfärden upp pratade vi om flera utav de närliggande fjällområdena som ligger i närheten utav Åre by. Sara har den underbara förmågan att sprida så mycket glädje och entusiasm omkring sig – bara efter den korta tiden i bilen är jag fast besluten att komma tillbaka hit betydligt oftare för att upptäcka omgivningarna, fjällen, vandringslederna och kaffestugorna.

Här har vi Vandringsbloggen Hill som jag har claimat till min officiella fikaplats här i Åre-trakten. Rykten säger att det finns gott om hjortron här under sensommaren och i höst när jag kommer tillbaka hit med vandringskängor istället för snöskor så blir det definitivt ett kaffestundsstopp här i äkta Hikefulnessanda. Idag hägrade ett annat stopp…

Amanda har varit min rumskamrat i helgen – och hon inspirerar mig en hel massa. Förutom snöskovandringen fick vi till ett Core-pass, yogapass och gympass. Och när jag satt helt utslagen på hotellets bastuavdelning tog Amanda en extra joggingtur. Det är girlpower!!

Top of the world. Så känns det att ha vandrat i uppförsbacke för att sedan se ut över dalen och höra de snöiga vindbyarna vina.

Dags att vända hemmåt till Holiday Club igen. Tack för idag 😀

Författare Angeliqa

6 Kommentarer

 1. Men så härligt ni verkar ha det! Jag ska ju till Åre nästa helg och det ska bli ett privilegium att få testa sånnadär saker med andra bloggers. Hur kommer det sig att du är där nu och inte nästa helg så en får hänga med dig? 🙁

  • Jag är kvar till fredag, ville maxa tiden här innan jag åker till Matka i Finland =) HInner vi ses lite torsdag eller fredag tror du? Kram

 2. Lena - gott för själen Svara

  Haha, härliga bekymmer när man ler för mycket så det får jobbiga konsekvenser 🙂

  Kram Lena

 3. Katta Bucketlife.se Svara

  Åh vilken otroligt härlig dag! Har njutit till max av era olika inlägg och bilder, så jäkla gött! Och JA, Sara har nåt alldeles särskilt. Jag är alltid, alltid glad och sugen på livet när jag haft förmånen att hänga med henne.

  Snart är jag också där!

Kommentera

Spara