Frystorkat eller inte frystorkat det är frågan. Har jag alternativ till frystorkat väljer jag att packa ned råvaror i vandringsryggsäcken och tillaga riktiga måltider alla dagar i veckan. Men om det nu ska packas ned frystorkat i ryggsäcken så har jag två nya pasta-favoriter från Blå Band.

Blå Band – Snabbmat i friluftsformat

Frystorkad mat och en termos med varmt vatten

Jag har alltid en termos med kokat vatten med mig när jag vandrar. Med hjälp av redan varmt vatten går det fort att koka upp nytt vatten med minimal energiåtgång.

Frystorkad mat från Blå Band

Under vandringen i Tyresta Nationalpark provade jag massor av olika smaker på frystorkad mat från Blå Band. Jag tyckte särskillt mycket om Creamy Pasta och Pasta Carbonara.

Frystorkad mat på vandring i Tyresta Nationalpark

Tricket för bra frystorkade måltider är att ha i ”rätt” mängd vatten. Det värsta som finns, om du frågar mig, i frystorkat-samanhang är att man råkar slå på för lite vatten. Det  gör att det knastrar om maten och den sväller inte och blir mjuk. Då smakar det inte bra. Sedan har pastarätterna en tendens att behöva en extra skjuts med vatten för att såserna inte ska vara för salta. men med rätt mängd vatten är det ett snabbt och smidigt sätt att laga mat under en vandring.

Frystorkad mat och en spork

Frystorkad mat har den stora fördelen att det är lätta gram i packning och tillagningen kräver minimal förberedelse. Fort och enkelt är alltid bra. Dessutom går dessa rätter att tillaga med kallt vatten, då lägger man helt enkelt till några minuter på tillagningstiden. Sedan ska man absolut se till att få de nya påsarna av frystorkad mat. Tillagar du din mat eller har du med dig frystorkat på vandringen?

Författare Angeliqa

4 Kommentarer

  1. johnny mårtensson Svara

    jag kör med snabb ris och rökt korv som jag hittade biligt men de är mest för de ekonomiska men får man jobb kommer de bli det 24h meals

  2. Tjay Winter Svara

    Jag kör med frystorkat men även konservburkar som vita bönor och soppor

  3. Tjay Winter Svara

    Jag kör med frystorkad från real och konservburkar med soppor och vita bönor samt har ja med mig havregryn till frukost.

Kommentera

Spara