Gäddeholm ligger ungefär 15 km utanför centrala Västerås. Vägen ut är passande för både för dig som vandrar och cyklar. Följ med mig på utflykt bland kohagar och finfika!

För dig som vill starta vandringen i centrala Västerås och sedan följa Mälaren till fots tar det drygt två timmar att gå ut till Gäddeholm. Delen mellan Västerås och Björnöbron går förbi nybyggda hamnkvarteren Lillåudden och Öster Mälarstrand, det går i princip att följa mälaren längs hela sträckan ut till Björnön, du vandrar med vasspartier, små bryggor och småbåtshamn. Vid Mälarcafét är det obligatoriskt att stann aoch köpa mjukglass under sommartid. Den finaste delen av vandringen är definitivt delen som startar precis innan Björnöbron, då går du längs med flygfältet, kohagar, genom skogspartier och längs med åkrar.

Cykla eller Vandra till Gäddeholm

Kossor på vägen till Gäddeholm

Vandra eller cykla till gäddeholm

Kossor på vägen till Gäddeholm

Fika och bada i Gäddeholm

Fika i gäddeholm

Fika i gäddeholm

Väl framme i Gäddeholm finns drösvis med lyx. Fika mitt i kohagen, gå på antikhandel eller bada och sola på stranden.

Författare Angeliqa

2 Kommentarer

  1. Du nämner inget om salter och spårämnen. Vid vandring i hög temperatur förlorar du även mängder med salter vilka kroppen behöver för att kunna binda vätskan du tillför när du dricker. Rebisorb är att rekomendera för att återställa salt och spårämnesnivåerna.

Kommentera

Spara