När jag klev av tåget i Åre möttes jag utav Åresjön på ena sidan tågrälsen och mysiga små trähus på andra sidan. I Åre sprudlar staden av aktiviteter, på bara 500 meters promenad såg jag badare, vandrare, mountainbikeare och en liten cykelarena mitt i stan. Det är fullt med friluftsbutiker och små mysiga restauranger och pubbar. Det mrks verkligen att Åre är en sportig semesterort. Jag kikade in på Klättermusen-butiken och träffade massor med kändisar, bland annat Ida från I skog och mark. På kvällen var vi ett helt litet gäng som åkte och badade i Gevsjön och grillade fisk över elden. Jag är så otroligt glad för de fina människor jag lärt känna och underbara utflyktsmål som jag haft chansen att upptäcka den här sommaren.

P1080562

Det var så långgrunt i sjön att det såg ut som att Louise, Martin och Liv sprang på vattnet.

P1080568

Vi gjorde en baklängesmiddag och startade kvällen med Lemmelkaffe och kladdkaka.

P1080581

P1080590

P1080593

P1080598

Liv från Klättermusen  visade sina bushcraftskills genom att hitta ätliga kryddor i skogen för att smaksätta våra fiskar. Under tiden pratade vi Klätterism och Hikefulness och kom väll fram till att det här vi gjorde just den här kvällen var livet i sin finaste form. Hänga med vänner i naturen.

P1080603

P1080605

P1080609

Solen dalade bakom fjälltopparna och vi åkte hemmåt igen för att förbereda oss inför nästa dags Stora Vandringsäventyr i de Jämtländska fjällen.

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara