Glamping är en avsevärt lyxigare form av tältning än vad vi traditionella frilufsare tänker på. Nu har jag utforskat hur det kan gå till egentligen. 

En av sommarens varmaste veckor åkte jag till Toftas nästintill oändliga strand på Gotland och hälsade på en kväll hos Surflogiet. Det är en mysig bar och hamburgerservering dit besökarna kommer med bara fötter och sätter sig vid bord skapade av drivved och pyntade med vita skira dukar. Haloumi- eller högrevsburgare med sötpotatispommes och chilibearnaise. Girlanger av lampor lyser upp natten i takt med att solen sänker sig ned över havet.

Längs strandlinjen stod stora uppfällda canvastält, inredda med dagbäddar, mattor, sängar med fluffiga kuddar och täcken, böcker, tavlor, blomkrukor och mysiga fönsternisher att titta ut från. Ja, helt enkelt en glamourös tältform.

Mina Takeouts från Glamping på Gotland

1. Mysfaktor: Total mysfaktor. Hit skulle jag ta med någon jag tyckte mycket om och bara sitta där utanför tältet, se på solnedgången och prata skit tills solen kom upp igen. Det är en sån där löjligt romantisk bild jag har framför mig vore härligt att göra där. Canvasduken för mina tankar till filmer från Afrika och Australien där koffertar och komplicerad men i slutändan vunnen romantik är huvudtema.

2. Äventyrsfaktor: Om man vill kånka många saker, vara helt själv i vildmark och definierar äventyr som frystorkat. Då är det här fel sorts äventyr. Här kan du istället äventyra genom att testa alla sorters havskulsport som finns på logiet. SUP. Kanot. Beachvolleyboll. Slackline. Surfbräda. Det är som en stor lekplats för sand och hav för vuxna. Det går att roa sig många dagar här.

3. Bekvämlighetsfaktor: I det stora canvastältet stod hästenssängar. Du sover under frasande vita lakan. Kan dricka kaffe utanför tältet och tvätta dig i ett stort handfat. Ja, kika in själv på videon här nedan.

Slutbetyg: Ja, jag kan tänka mig att bo såhär permanent. Eller bara att få in lite mer glamping i tillvaron. Fem av fem kängor i innovativa lösningar för naturnjutare.

Har du testat glamping eller lyxtältning? Eller har du kanske något riktigt smart sätt att lyxa till den vanliga vandringstältningen som du vill dela med dig av? Skriv gärna i kommentarsfältet!

Författare Angeliqa

2 Kommentarer

  1. Så morsomt å lese at du var innom Surflogiet. Jeg overnattet her en natt tidligere i august, og det var en helt fantastisk opplevelse! Jeg har prøvd glamping flere steder, og jeg må si at jeg rett og slett elsker det! Det er som du sier en helt annen type eventyr 🙂

Kommentera

Spara