Glass kan vara något av det bästa som finns, speciellt såhär under sommaren (men jag är inte den som är den och intar med glädje glass året runt). För en vandrare är det förstås en utmaning att njuta av glass på leden på grund av den ofrånkomliga smältningen. Därför blev jag så glad när jag via Hanna fick nys om en fantastisk lösning på problemet: Glass i termos!

Skopa alltså ner glassen direkt ur paketet i en termos på hemmaplan, packa väskan och ge dig ut. När det sedan är dags för fika är det bara att korka upp och njuta. Då har glassen antagit en närmast perfekt krämig konsistens och fikapausen når nya nivåer. Uteglass när den är som bäst alltså.

Kom ihåg att packa ner en lite längre sked (gärna i plast så att inte insidan av termosen repas) att äta med och kanske några extra kåsor ni är flera som ska dela.

När du ändå är i farten, passa på att göra utefikat extra lyxigt med en kopp varm choklad, en god kopp kaffe eller varför inte steka egna pannkakor på stekhäll.

Mina topp tre favoriter i glasstermosen:

  1. Ben & Jerrys Cookie Dough
  2. Daimglass
  3. Carte d’or Pecannöt Triple

Vilken glass tar du helst med dig ut?

Författare Angeliqa

1 Kommentar

  1. Wow,det är ju en jättebra idé – även för oss som inte är proffsvandrare utan bara vandrar när tid finns. Tack, för en jättetrevlig blogg. Den är både intressant och inspirerande.
    /Husvagnsprinsessan

Kommentera

Spara