Idag presenterar jag Suunto Ambit 2, en integrerad GPS-klocka med pulsmätare, navigering och väderfunktioner. Klockan har fått följa med mig under Fjällräven CLassic och långdistansvandring längs med El Camino i Spanien.

Angeliqa Mejstedt är förberedd inför Fjällräven Classic med packad ryggsäck från Fjällräven och en GPS-klocka från Suunto

Sista selfien innan starten på Fjällräven Classic, vandring mellan Nikkaloukta och Abisko. Suunto Ambit 2 ser ut som en klocka men är mycket mer än så. Lite av en ny värld har öppnats för mig, för jag hade ingen aning om hur mycket hjälp, nytta och nöje man skulle kunna ha av en GPS-klocka. Jag har vandrat med den längs med Bruksleden och Kungsleden i somras. De funktioner jag använde mig mest frekvent av under den längre vandringen var klockans tidvisningsfunktion, med hjälp förinställda tidsintervaller var det lätt att hålla koll på längden till nästa fika- och strump-bytar-rast. Klockan har flera menyer som man lätt bläddrar mellan och som ger värdefull information och historik om längden på vandringen, antal timmar, höjdskillnad och puls. Dessutom räknar den ut antal förbrända kalorier. Frågan är inte vad klockan kan göra utan frågan är vad du vill och behöver veta. Pulsmätningen tyckte jag var en av de mest underhållande funktionerna, att vandra med pulsbältet aktiverat gjorde att jag kunde se hur mycket pulsen gick upp under vandringens gång. Ibland mötte vi långa, sega uppförsbackar och ibland mer stupliknande uppförsbackar, som Tjäktjapasset när pulsen var uppe i drygt 185 slag per minut.

Klocka med GPS funktion

Klockan har både GPS och WiFi, batteritiden är 24 timmar med GPS: en påslagen. Uppe i de avlägsnaste fjälltrakterna räknas distanserna en aning skevt, det skiljer några hundra meter mellan den distans ledmarkeringarna visar och den distans Ambit visar.

Utseende: Badass! Svart glasfiberförstärkt polyamid.

Aktiviteter: Vandring, cykling, skidåkning, simning, triathlon m.m.

Praktikaliteter: Hyffsat lätt att förstå sig på, pedagogisk bruksanvisning och stor display.

Storlek: 50,5 mm i diameter och och 17,5 mm tjock. Vikten är 82 gram

Medföljer: Laddare, USB-kabel, till det uppladdningsbara batteriet och pulsband. Du kan också ladda upp data från klockan till Suuntos community Movescount. Då kan du följa dina sportaktiviteter i en dagbok, se statistik och kartor.

Möjligheter: Du kan skräddarsy klockan efter dina personliga användningsområden med hjälp av Snabbguide till Suunto Ambit 2 – Allt som är värt att veta på 2 minuter

Författare Angeliqa

4 Kommentarer

  1. Åååh jag har alltid tänkt att jag ska köpa en sådan….men undrat om det är värt det, men det är det alltså? 24h batteritid låt ganska lite…..
    Jag är glad att jag har fördelen att bo i USA, för nästan allting är så himla mycket billigare här än hemma i Sverige, speciellt när det gäller prylar för uteliv och framförallt kläder!!

    • Åh, jag är avundsjuk på dig som kan handla i dollar. Det ger onekligen betydligt mindre hål i plånboken.

      När det står 24 timmars batteritid så är det räknat om man konstant har GPS påslagen – då tar den slut efter ca 24 timmar. Jag har haft klockan sisådär 3-4 dagar utan några som helst problem.. men då använt de andra funktionerna på klockan. Kan vara bra för dig att veta 🙂

  2. Vad fick dig att bestämma dig för just den klockan? Jag använder just nu Microsoft Band 2, men verkar som de eventuellt kommer lägga ned den så funderar på vad jag ska köpa istället 🙂

Kommentera

Spara