Jag minns det så väldigt väl. Det var en solig vårkväll efter jobbet för några år sedan, bara veckor innan jag skulle iväg till Höga Kusten med mitt splitter nya aldelles egna tält. Det var första gången jag gjorde en så stor investering i mitt friluftsintresse och inte bara lånade ihop kök och utrustningen som behövdes för att komma iväg. Det var mitt helt egna tält. Glad i hågen tog jag med mig tältet i förpackningen för att prova att slå upp det ute på parkeringen utanför lägenhetshuset där jag bodde. Det fanns en liten gräsplätt mellan raderna med bilar där tältet precis gick att få upp. Glad i hågen står jag där och micklar med tältstänger som ska byggas ihop, tältduken som ska sträckas och stormlinor som fästs när jag avbryts av en man i grannhuset som springer ut genom porten och ropar: – Ska du sova här? Här får man inte tälta! Och tack och lov för att jag är uteliggare. Men bara på mina egna villkor. Den kvällen bjöd jag nog många grannar på huvudbry (och kanske lite hjärtsnörp) när de står i fönstret och till slut tycker att det är dags att avstyra den här stortältningen. Men med alla linor på plats, alla tältpeggar i påsen och en duk utan revor, rispor eller annat som skulle kunna störa framtidens äventyr packade jag ihop tältet igen. Och grannfriden sänkte sig åter igen över kvarteret Blåsbo i Västerås.

P1040218

Författare Angeliqa

8 Kommentarer

 1. Jörgen Johansson Svara

  Låter som du hade en man som heter Ove som granne…
  Svaret på frågan om vad skillnaden är mellan en hemlös och en vandrare brukar vara:
  Goretex
  🙂

 2. Haha, men så himla kul! 😉 En morgon efter midsommarafton när jag var liten vaknade vi upp med ett tält i trädgården (sommarstuga i Tylösand). Då var det berusade ungdomar som tältat där… Önskar en trevlig midsommarhelg!

 3. Lee Kraa Svara

  Kul! Och var går gränsen egentligen? Jag har tältat på gräsmattan utanför en brandstation. Det var helt ok.

  • Man ska inte tälta för nära bebyggelse utan markägarens tillstånd. Men nu gällde det ju bara provuppslagning av det stackars tältet. Haha.

Kommentera

Spara