Min Haglöfs Corker har bokstavligt talat hängt med mig jorden runt sedan jag köpte den på Naturkompaniet för drygt åtta år sedan. Corkern är bra att ha som handbagage på flyg, passar finfint till att använda som dagryggsäck vid vandring och är alldeles utmärkt till att ha  träningskläder i till vardags. Det som skiljer Corker från de flesta andra ryggsäckarna är att den öppnas från sidan, den är alltså inte toppmatad. Den stora delen av säcken, det vill säga huvudingången, når man från vänster. Till höger finns en mängd användbara fickor där jag brukar ha första förband, pennor, snacks. Uppe på ryggsäcken finns en liten gömd ficka med plats för allt viktigt som plånbok, nycklar och mobiltelefon. Den fickan är i princip omöjlig att nå utan att själva ryggsäcken tas av från ryggen, vilket är bra ur säkerhetssynpunkt. Inuti ryggsäcken finns en stor ficka som separeras från resten av innehållet med hjälp av mech-tyg. Den här separata fickan är bra för att förvara exempelvis en plastficka med flygbiljetter, en tidning eller annat som med fördel är platt även efter att ryggsäcken är fullpackad.

Handbagage och huvudkudde i Asien

Med 60 liters Lundhagsryggsäck på ryggen och 20 liter Haglöfs har jag allt jag behöver.

Vi har backpackat i Asien, jag och min Corker. År 2008 åkte vi till Singapore, Malaysia och Thailand. Under de här sex veckorna visade ryggsäcken prov på styrkan att vara handbagage på flyget, huvudkudde på stranden och daypack under många endagsutflykter. Vi passade till exempel på på att vandra med utsikt över vackra teplantage i Cameron Highlands men även vandring i regnskogen, lata dagar på stranden och många andra spännande äventyr.

Plats för fika under kortare dagsturer

Haglöfsryggsäcken på plats i luftvärnstornet som finns längs med bruksleden

Ryggsäcken har perfekt storlek för att utan problem få plats med fika, kaffetermos och några förstärkningsplagg. Här har vi precis stannat för ett fikastopp längs med Bruksleden som bjöd på en hejdundrande utsikt. Läs mer om besöket till luftvärnstornet tidigare denna sommar.

Frystorkad mat och förstärkningsplagg på fjället

Med Haglöfs Corker på fjällvandring i Abisko. I bakgrunden syns Lapporten.

Även till kortare fjällvandring passar ryggsäcken bra. Under min tid som funktionär i samband med Fjällräven Classic passade jag på besöka kalfjället. Här är vi i Abisko,  bakom mig syns Lapporten. I ryggsäcken packade jag ned en fleecetröja, termos med varmt vatten, frystorkad mat och snacks. Sedan blev den här turen inte riktigt som jag tänkt mig, men det  vet du som följt mig redan.

Bästa vännen på Roadtrip i USA

Haglöfs Corker med på vandring i Grand Canyon National Park.

Hösten 2012 var jag och ryggsäcken till USA på roadtrip. Under tre och en halv vecka besökte vi åtta olika delstater vilket innebar dagsturer, dagsturer och dagsturer. Här är vi i Grand Canyon National Park där vi gick ned i kanjonen längs med Bright Angel Trail.

Slutbetyg – Haglöfs Corker

Och vad blev slutbetyg på ryggsäcken till sist då? Fem av fem vandringskängor får den i betyg om du frågar mig. Det här är inte bara en ryggsäck jag kan tänka mig att leva med utan det är en ryggsäck jag inte kan tänka mig utan i min vardag. Åtta år av varjedagsanvändning och still going strong. En avsevärt mer vetenskaplig produktbeskrivning av Haglöfs Corker finns på Haglöfs hemsida. De berättar bland annat att ryggsäcken är tillverkad av återvunnet material. Det ger jag tummen upp för.

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara