Idag har jag varit nere vid Lögarängen och testat konceptet Haiku Walkabout med Agneta M Lindh. Det har varit en fantastisk dag och vi har använt oss av kamera, papper och penna för att närma oss naturen och hitta flow. Med det bestämda målet att skapa en haiku fick vi ge oss ut och upptäcka omgivningarna från det stora vida till att experimentera och hitta detaljer och urskilja nyanser. Idag fastnade jag för ett träd som stod vid strandkanten. Ett pilträd som lutade sig långt ut över vattnet. Först såg jag det på håll och föll för triangelformen på det ymniga lövverket. Jag stod där på håll och lyssnade på hur löven susade i blåsten. Sedan gick jag närmare med kameran. Fotograferade från nya vinklar. Kände strukturen under mina fingrar och försökte fånga ljuset och skuggorna av den ärgade vindnötta barken för att måla av den med kameran.

Följ med på mitt möte med pilträdet:

Haiku Walkabout 10

Haiku Walkabout 9

Haiku Walkabout 7

HAiku walkabout 3

HAiku Walkabout 6

Haiku wlkabout 4

Till sist skrev jag en haiku om mitt pilträd. VINDEN I KRONAN FINGERTOPPAR MOT STRÄV BARK RÖTTERNA STARKA Läs om Agnetas pedagogik Haiku Walkabout och se filmen där hon förklarar vad som ligger bakom den. Vi var ute ungefär fem timmar och gjorde olika övningar tillsammans medan vi vandrade längs med mälarstranden. En fantastisk upplevelse som väckte alla sinnen. Jag är så tacksam för att få ha tagit del av dagens workshop. Det har gett mig verktyg att både kunna och våga fortsätta upptäcka naturen från nya vinklar och med nya perspektiv.

Författare Angeliqa

2 Kommentarer

    • Tack till dig som är en fantastisk lärare och som tänkt på varje detalj i upplevelsen. Jag har verkligen tagit till mig av upplevelsen att arbeta mot mål men inte resultat. Det blev väldigt tydligt för mig för första gången skillnaden.

Kommentera

Spara