Idag var jag inbjuden av Inspired by Iceland på pressfrukost tillsammans med Islands President och Förste Dam Eliza Reid som är ambassadör för hållbar utveckling av turismfrågor. 

Island är världens mest jämställda land, huvudstaden Reykavik är UNESCOS litteraturstad, det finns 170 varma källor, 80 000 hästar, europas största fågelklippa och europas kraftfullaste vattenfall. Årligen väntas cirka två miljoner turister till ön och möter i samband med det utmaningen i att skapa en hållbar infrastruktur för att kunna hantera den stora mängden människor i kombination med att bevara naturen och de unika kulturella och naturliga resurser som finns på ön samtidigt som lokalbefolkningen visas respekt. Hjärtefrågor i samband med detta handlar om respekt, hållbarhet och jämlikhet som medel för att nå målet för en hållbar framtida utveckling. Det handlar om harmoni mellan människa och landskap.

Island har liksom Sverige midnattssol och norrsken – det är en destination som kan besökas året om. De varma källorna lockar många turister – andra naturfenomen är stora glaciärisar som täcker en tiondel av ön och såklart jakten på vulkaner, vattenfall och miljöerna där Game of Thrones spleats in.

Under morgonen fick jag lära mig allt som finns att veta om vulkaner, är du intresserad av att följa vulkanaktivitet på Island ska du gå in på: Vedur För dig som är nyfiken på vad som händer på Island egentligen så är detta videon som tar dig genom island från A till Ö:

Presidentfrukost

Och om du någonsin undrat vad som händer på en presidenfrukost så kommer mina bästa bilder från dagen här:

Frukostsmörgåsar värdiga en president.

Man får ta tidigaste morgontåget och kamma håret så fint det bara går och tvätta håret med balsam ända tills röklukten nästan helt är borta.

Finaste stadskläderna. Bombarjacka i smaragdgrönt från Åhlens och renhornshalsband från JohannaN.

Spännande presentationer om hållbar turism, destinationsutveckling och vulkankunskap.

Tack för idag Inspred by Iceland som bjöd in till frukosten. Det var fantastiskt – resten av dagen fyllde jag med efterlängtade träffar med människor som jag saknat, människor jag velat träffa och människor som inspirerar mig.

Författare Angeliqa

2 Kommentarer

  1. Bengt Rubin Svara

    Den upplevelsen och alla intryck är du verkligen värd. Hoppas man lyssnade på dina erfarenheter.
    Tror dock att man får lukta litet rök från lägereld när man träffar Islands president!!!
    Bengt

Kommentera

Spara