Det händer då och då att det krävs en längre resa för att få till den där fantastiska vandringen vid Höga kusten, kajakpaddlingen i Stockholms skärgård eller unik klippklättringen i Bohuslän. Då är det smidigt att ta bilen och då kommer vi osökt till frågan om rastplatser längs med vägen. Det finns många vackra rastplatser i Sverige och det går att hitta riktiga guldkorn inte långt från motorvägen. Passa på att upptäcka nya delar av Sverige under färden och ägna lite tid åt att hitta det där perfekta stället att plocka fram kaffetermosen på. Här kommer tips om en riktigt trevlig rastplats längs med E4. Hallsjö slottsruin i Kronobergs län. Kyrkoruinen härstammar från 1865. Ruinen omges av rösen, stenmurar och utsikt över närliggande bondgårdar och ängar. Väldigt trevligt att stanna till för att sträcka på benen efter en lång tur i bilen, passa på att gå en sväng i omgivningarna och känn historiens vingslag. Klicka här för att se karta och avfart för att hitta Hallsjö Slottsruin.

Rastplats längs med E4: Hallsjö slottsruin

Det här är livet! Att sitta i ett fång med vitsippor, dricka kaffe och äta singoallakex.

Hallsjö slottsruin är en rastplats längs med E4. Vacker solnedgång.

Här syns slottsruinen. Om man kliver in i den fanns det träbänkar och ett litet altare och kors. Ett himla bra alternativ för de som vill gifta sig i luftig friluftsatmosfär men ändå inte gå miste om själva kyrkan.

Key essentials för fikarasten i solen. Kaffetermos och solbrillor. Då klarar man sig rätt långt.

Kaffe med dopp. Vikkåsorna är till bredden fulla med kaffe och vi har kakorna i högsta hugg. Det här är bästa sättet att ladda upp med energi och humör för några till timmar i bilen. Over and out.

Författare Angeliqa

3 Kommentarer

  1. Alltid bra med tips. Tack!! 🙂

    Själv hade jag förstås även inkluderat en karta, så att man får en bättre överblick var denna plats är belägen.

    • Vandringsbloggen Svara

      Hej Mattias. En väldigt bra synpunkt. Tack! Jag har uppdaterat inlägget med en kartlänk.

Kommentera

Spara