Nu börjar det verkligen krypa i friluftsnerverna. Jag tänker mer och mer på de där sommardrömmiga dagarna när jag får ge mig ut i skogen, med solen som värmer och helst ett gott sällskap på stigen bredvid. En hel helg fylld av just sådana där härligt peppiga dagar – och nästan lite starten på sommarsäsongen – är Morakniv Adventure. Jag skulle till och med säga att det är ett av friluftsårets absoluta höjdpunkter. Jag har varit med de senaste två åren och varje gång har jag lärt mig massa nytt och träffat nya härliga människor. 

En sak jag gillar med Morakniv Adventure är alla dessa workshops och kurser. Som den kunskapstörstande friluftsnörd jag är, går jag bara runt och myser och suger åt mig av allt som en svamp. På förra årets Morakniv Adventure året var jag till exempel med på en workshop med Torbjörn Selin som lärde oss mer om första hjälpen i naturen. Jag täljde med Barn the Spoon, Jögge Sundqvist, testade näverslöjd med Beth Moen och lärde mig navigering med Johan Skullman.

Helgen brukar också alltid kickstarta med ett besök i fabriken, så att en på riktigt nära håll får se hur en Morakniv tillverkas. Superspännande! Därefter börjar själva äventyret på riktigt, när vi tar oss ut i skogarna någonstans runt Mora. Det är alltid intressant att se exakt vilken mysig plats Morakniv luskat fram som basecamp och var vi får slå läger. Här kommer allt härligt lägerhäng in i bilden – stämningsfulla kvällar framför brasan och goda middagar, ofta lagade på muurika, och självklart ätna utomhus.

Nu när det snart är dags är det inget tvivel om att jag är taggad. Är ni med mig? Årets Morakniv Adventure anordnas i Mora 23-26 maj. Förutom att hänga med mig (hehe), ingår knivar som matchar de olika aktiviteterna under helgen, mat och dryck  (tre middagar, två luncher och tre frukostar) och förstås workshops och aktiviteter tillsammans med Morakniv-ambassadörer.

Läs mer om Morakniv Adventure på Moraknivs hemsida.

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara