Hestra Leather Pro Fit

När det kommer till vandring, och utomhusaktiviteter för övrigt, är det viktigt att ha en handske som sitter bra, tål en del påfrestningar och framför allt att den andas bra så att det inte blir för varmt. Under Outdrr Awards fick jag möjlighet att produkttesta en skön och snygg handske från den ledande handsktillverkaren Hestra.

Material: Utsidan är av impregnerat getskinn. Närmast handleden finns ett parti neoprenmudd. Gore Windstopper Breeze.

Egenskaper: Vindtät, vattentät och god ventilation. Förböjda fingrar. Kardborrelås.

Användningsområden: Dessa handskar är lämpade för vandring, hästridning, cykling, skidåkning och skridskor.

Isolering och ventilation: Getskinnet är bar isolator, jag håller mig varm samtidigt som de skyddar bra mot vind samt fuktighet.  De andas bra och håller handen torr även vid ansträngning.

Om Hestra Leather Pro Fit: Handskarna är tack vare materialet både mjuka och följsamma, de sitter perfekt på handen. Den gula färgen är ett stort plus och jag har en övertygande känsla av att färgen bara kommer  att bli snyggare ju mer den används. Handskarna skyddar händerna mot blåsor och skador som kan uppstå vid vandring i tuff terräng och vedhuggning. En annan bra sak är att de isolerar mycket bra mot kyla. Det är viktigt eftersom det finns massor av tillfällen då man vid kallt väder behöver skydd mot olika material som snabbt leder bort värme från kroppen, exempelvis vid hantering av stormkök, isättning av tältpinnar osv. Då är det bra att ha en handske som sitter bra på handen och fortfarande ger goda greppmöjligheter.Handsken ger mycket bra grepp mot i princip alla typer av material vilket är viktigt exempelvis vid vandring, cykling och skidåkning, det vill säga längre turer där händerna används mycket. Min bloggkollega Christopher Thörnlund Johansson bor i ett hus utan el och vatten. Han hugger en hel del ved och det är dessutom inga små bitar han klyver. Se vad Christopher tycker om att använda handsken till rejäl vedhuggning:

Christopher har använt sina handskar rejält.

Författare Angeliqa

1 Kommentar

Kommentera

Spara