Hikefulness

Vad är hikefulness?

Hikefulness är ett ord som inte finns i någon ordbok.

Även om ordet inte finns nedskrivet, kan alla som upplevt naturen på nära håll ändå relatera till den känslan som uppstår, när solljuset faller precis rätt mellan träden, vinden får löven i trädkronorna att rassla och du drar in doften av våt jord och mossa efter ett sommarregn.

Det kan vara den där stunden efter en lång vandringsdag när du sätter dig ned vid vattenvrynet, tänder en brasa och ser lågorna dansa under månskenet. När livet för en stund är helt fulländat.

När det inte finns något igår eller något imorgon. Bara här och nu. Hikefulness.

Hikefulness Solnedgång

LÄR DIG MER OM HIKEFULNESS

Vandringsbloggen kaffe i kåsa Kuplika

FÖRELÄSNING. Boka en föreläsning om vad lärdomar från vandringsleden och vistelse i naturen kan lära oss om att hantera vardagen.

Inspirationsföreläsning som passar företag, föreningar och skolklasser.

20 minuter / 60 minuter

WORKSHOP. Boka en praktisk workshop där vi går ut i naturen och över praktisk hikefulness och medveten närvaro i naturen.

Passar företag och föreningar som vill arbeta hälsofrämjande.Som del i event eller fristående halvdagsträff.

45 minuter / 3 timmar

BOK.  Boken vandra ger dig all kunskap du behöver för att kunna vistas längs med vandringslederna året runt på ett säkert sätt.

Med rätt utrustning och förberedelser får du mer tid och energi över till den inre färden.

Hikefulness för mig

Det började som en filosofi – att försöka sätta ord på en känsla jag kunde känna så starkt att det tog över hela min själ och väsen men som jag aldrig hört någon prata om.

Begreppet har vuxit till en livsfilosofi med lärdomar från naturen och vandringsleden som går att ta med sig hem i vardagen. Jag ska berätta mer om de förändringar jag har gjort i mitt liv efter att ha börjat upptäcka mig själv längs med vandringslederna.

Läs mer om hikefulness

Spara