Följ med till Åkulla Bokskogar utanför Varberg i Halland under Outmeals Vårvandring. För mig som aldrig vandrat i de här trakterna blev jag glatt överraskad av den varierande naturen som bjöd på böljande landskap, bokskogssalar, utsikt över kilometer med skogar och fält och inte minst hur många olika nyanser av grönt det är i maj. I bokskogen växer bladen tätt, tätt. I vissa delar av skogen bildas stora bokskogssalar där de stora träden högt ovanför huvudet har bildat ett tak av sina bladverk där solen färgar bladen lysande gröna och ett guldaktigt skimmer sprider sig i relation till den bruna färgen på marken där årtionden av fiolårslöv ligger som en mjuk dämpande matta och skapar en böljande terräng. Jag möts också av bokskogsväggar där olika generationer av träd tillsammans skapar en vägg av löv.

Åkulla Bokskogar - vandring i Halland

 Åkulla Bokskogar - växter i tjärnen

 Åkulla Bokskogar - regnvåt vass

Vandringskänga på stig

 Åkulla Bokskogar dagg i kupan

Angeliqa Mejstedt i Åkulla Bokskogar

 Åkulla Bokskogar - Bokskogsvägg

Bokskogssal

Bokskogstak

Varning för stup

Ätliga växter - harsyra

Hit längtar jag tillbaka. Plats att andas.

Författare Angeliqa

5 Kommentarer

  1. Åh dessa bokskogar! Var ju i Forsakar på roadtripen genom Skåne. Där är en ganska massiv bokskog och ravin. Tyvärr blommande inte mer än vitsipporna så tidigt. Det har varit perfekt att fara senare i maj, Härliga ljuvliga bilder.

    • Åh, vitsippetiden verkar ju också aldelles, aldelles magisk. Så synd att de inte sammanfaller med varandra =) Underbara bokskogar <3

  2. Pingback: Åkulla är mitt andra hem – Vovven Vanna

Kommentera

Spara