Vandringssäsongen kom med besked i år. Och faktum är att det på många håll i Sverige är lite för varmt för vandring. Visst kan man gå sköna kortare turer tidiga morgnar eller sena ljumma kvällar. Men mitt på dagen blir det knappast många knop. Bara att SITTA ute i nästan trettio graders värme gör mig helt svettig.

Hur resten av sommaren kommer se ut kan vi bara sia om.

Jag drömmer mig i tanken till somriga landskap på Gotland, i Vemdalen, Göteborg och Båstad som ligger närmast i kalendern.

Det är hög tid att gå igenom all vandringsutrustning så att allt finns.

Har du gått in kängor? Testat att slå upp tältet ute på någon allmänning och provlagat middag på spritköket?

Det kan vara riktigt sjysst att ha testat alla prytlar hemma innan du kommer ut i vildmarken långt hemifrån.

Läs mer:

Vad ska du göra på semestern? Vad drömmer du om och vad har du kanske bokat? Ligger du i fas med föreberdelserna för sommarens äventyr? Fyll gärna kommentarsfältet med härliga vandringsplatser och upplevelser att längta till och inspireras av. Det skulle göra mig fantastiskt glad. 

Författare Angeliqa

9 Kommentarer

 1. Rose-Mari Svara

  Hej Närmast är Ängsö Nationalpark, aldrig varit där. Ligger kanske allt för nära. Sedan dags för cykel och vandring kring Comosjön i Italien.Längtar. Sedan Gotska Sandön i juli. Ser jag också enormt mycket fram emot. Hoppas på fint väder. ?

  • Angeliqa Svara

   ^h, det var två fantastiskt härliga äventyr planerade. Och visst är det så som man ofta säger – att det som är närmast är längst bort. Önskar dig en riktigt härlig vandringssommar <3

 2. Om 2 uker reiser til jeg tilbake til Makedonia for en langhelg med både yoga og vandring! Årets norske turmål er Slogen i Sunnmørsalpene, men det er ikke før i august, så jeg tror nok det blir noen vandreturer før det. Og så er det mulig det blir en tur til Gotland som jeg har gledet meg til å besøke lenge! God vandre-sommer til deg!

  • Angeliqa Svara

   Åh, yoga och vandring i kombination det är ju nå helt fantastiskt. Och vad många andra härliga turer som väntar dig. Jag nskar dig allt gott på din färd och många härliga njutarstunder. Allt gott!

   Angeliqa

 3. Det blir vandring, vandring och mera vandring! 🙂 Jag fortsätter att göra ”60 toppar” i Funäsfjällen (projektet började för över 10 år sedan), och nytt för i år är highpointing, vilket innebär att jag åker kors och tvärs i Sverige för att pricka av den högsta punkten i varje landskap. Den riktiga höjdpunkten 😉 blir Kebnekaise, som är både Lapplands och hela Sveriges högsta punkt förstås. 🙂

  • Angeliqa Svara

   Tjohoo, sådan höjdarsommar. Vandring, vandring och mera vandring då är livet gott =D Snacka om höjdartema du har 😉 Jag önskar dig allt gott på alla härliga färder som väntar dig.

 4. Hej!
  Gick i Skule nationalpark i lördagskväll och fick se solnedgången på berget innan Slåtterdalsskrevan. Det var en upplevelse men längtar nu till att påbörja min första pilgrimsvandring. Den 20 juni går starten från SJPP, El Camino 🙂
  Känns väldigt spännande för jag är ingen van vandrare och dessutom ska jag gå själv. Sol och regn, skratt och gråt och en massa erfarenheter rikare hoppas jag på.

  • Angeliqa Svara

   Hej, åh vad roligt att höra. Jag blir helt pirrig i kroppen bara att tänka på de där första steget längs caminon med så mycket förväntan. Jag önskar dig allt gott på vägen och Boen Camino

Kommentera

Spara