Aldrig har familjens årliga fiskehelg legat så sent som i år. På fredag eftermiddag packade vi in oss i bilen och roadtrippade upp mot norra delarna av Dalarna med ett proviant-och-middags-stopp i Ludvika. Sent på kvällen kom vi fram till en liten stugby där vi bodde över i två nätter. Fiskade, drack kaffe och spelade kort tillsammans. Det var bitande kallt i kinderna och himlen var konstant mjölvit över den lilla fjällsjön där vi spenderade en stor del utav lördagen.

fiske-och-friluftsliv-i-dalarna-foto-angeliqa-mejstedt-1522

Klotter. Svart kål från tidigare brasor har satt igång skryttendenser hos lyckliga fiskare. På väggarna i vindskyddet fanns både bilder, kilon och centrimetrar på storfångsten angiven. Här under vindskyddet drack vi nattsvart kaffe från träkåsa, matade på brasan med mer ved och grillade världsheta chorizokorvar till lunch som vi åt tillsammans med surdegskorvbröd som var så torra och smuliga att det var mer som att äta ströbröd än korvbröd.

Med mig ut hade jag förrra helgens loppisfyndade vattenflaska och Bushcraftkniven med inbyggt eldstål och bryne som jag köpte från Outnorth för vinstpengarna från att ha vunnit utmärkelsen Årets Näräventyrare. I helgen testade jag också ficksågen från Silky för första gången. Jag börjar bli väldigt nöjd med tillbehören till mitt bushcraftbälte. Ett av målen jag har för i höst och vinter är att spendera mer tid på hemmaplan, utveckla täljteknik och annat bushcrafts-igt. Jag vill tillverka saker med händerna och sitta långa, långa timmar framför brasan nu. Nu är det abck to basic efter en lång vandringssommar.

Linnéa räddade lördagsmiddagen tillsammans med Johan som har rätta taktkänslan med fiskehåven. Två stora fina fiskar på rad.

Jag är så glad att vi har naturen som gemensamt intresse i familjen. Något vi alltid hittar tilbaka till även om allt annat ändras med tiden. https://youtu.be/LyHytQrABRs

Författare Angeliqa

1 Kommentar

  1. Åh, vad kul att ha ett gemensamt intresse för naturen. Vi har det tillsammans med våra barn och deras familjer, alla hakar på när det gäller grilla, tälja, fiska mm. Vi är hemkomna efter en helg i Idre och vi hade allt från strålande sol till snöfall.
    Bjuder på bilder därifrån på min blogg idag. Önskar Dig en ny toppenvecka, och hoppas jag kan haka på måndagarnas vandringskvällar när jag slutar lite tidigare, men sonen kanske dyker upp idag!

Kommentera

Spara